Home » Local » Președintele Organizației Europene pentru Cercetări Nucleare vine în vizită la Vaslui

Președintele Organizației Europene pentru Cercetări Nucleare vine în vizită la Vaslui

În zilele de 29 și 30 martie, Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, îl va avea ca oaspete pe profesorul Eliezer Rabinovici, președintele Organizației Europene pentru Cercetări Nucleare (CERN).
În cele două zile, cunoscutul cercetător va avea în program vizite la o serie de obiective culturale din municipiul Vaslui, o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Vaslui, urmând ca joi, 30 martie, ora 11.00, să prezinte activitatea Organizației Europene pentru Cercetări Nucleare în fața elevilor și cadrelor didactice de la Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui.
În final, profesorul Eliezer Rabinovici va răspunde întrebărilor participanților la colocviu.
  • „Suntem onorați să il primim pe profesorul Eliezer Rabinovici, președintele Organizației Europeane pentru Cercetări Nucleare, care operează cel mai mare laborator din lume pentru cercetarea particulelor elementare, situat la granița dintre Elveția și Franța. Fondată în 1954, organizația are 22 de state membre, fiind unul dintre cele mai mari centre de cercetare științifică din lume. Activitățile de cercetare din cadrul CERN au avut ca rezultat și atribuirea a două Premii Nobel pentru Fizică. Cercetările recente au produs progrese majore în a dovedi existența bosonului Higgs, supranumit „particula lui Dumnezeu” ce stă la originea Universului”, a precizat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.
Principalul domeniu de cercetare al profesorului Eliezer Rabinovici este fizica teoretică a energiilor înalte și, în special, teoria cuantică a câmpurilor și teoria corzilor.
El a adus contribuții majore la înțelegerea structurii de fază a teoriilor gauge, care sunt elementele de bază ale modelului standard, și la descoperirea fazelor gravitaționale.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*