Home » Local » Protest spontan la APM Vaslui! Pe durata acțiunii nu s-au preluat documentații

Protest spontan la APM Vaslui! Pe durata acțiunii nu s-au preluat documentații

În cursul zilei de ieri, angajații Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Vaslui au declanşat un protest spontan pentru obținerea egalizării salariale. Prin această acțiune de protest, s-a dorit atragerea atenției asupra discriminării la care sunt supuși angajații din instituțiile din provincie față de cei are lucrează în structurile centrale.

Conform grilelor salariale, angajații din agențiile teritoriale locale au salarii brute cuprinse între 5.000 de lei (o casieră, de exemplu) și 11.000 de lei un șef de birou.

„Nu se cer majorări de salarii, nu se face grevă, se solicită doar îndreptarea omiterii acestei categorii de funcționari publici din prevederile OUG nr. 128/2023. Precizăm că pe durata protestului nu se preiau documentații. Transmitem operatorilor economici solicitarea de a înțelege demersul legitim al salariaților. De reacția rapidă a forurilor decizionale depinde durata protestului, acesta suspendându-se de îndată ce se va publica în Monitorul Oficial actul normativ care elimină discriminarea salarială”, au precizat salariații APM Vaslui.

În ultimele zile s-au înregistrat mai multe proteste în rândul bugetarilor: miting al Blocului Național Sindical, grevă japoneză a angajaților de la Secretariatul General al Guvernului și proteste ale angajaților din muzee.

La protestelor celor din agențiile pentru protecția mediului au participat 1.400 de angajați din toată țara, care se consideră discriminați din punct de vedere salarial.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*