Home » Local » În județul Vaslui sunt mobilizați 380 de pompieri! Se intervine în mai multe localități

În județul Vaslui sunt mobilizați 380 de pompieri! Se intervine în mai multe localități

În urma fenomenelor hidrometeorologice înregistrate în data de 14 septembrie 2024 și a prognozei hidrometeorologice pentru data de 15 septembrie 2024, Inspectoratele pentru Situații de Urgență din județele Iași și Vaslui au crescut capacitatea operațională pentru a asigura un răspuns adecvat la eventualele situații de urgență.*

În județul Vaslui sunt mobilizați 380 de pompieri* și următoarele mijloace tehnice: *5* autocamioane de intervenție, *3* bărci, *22* mașini de stingere, *2* microbuze, *1* șenilată, *14* motopompe transportabile, *6* motopompe remorcabile și *1* tabără mobilă.

Intervenții în desfășurare:

loc. BEREZENI: monitorizare Acumulare Mușata unde se înregistrează deversări controlate urmare a depășirii cotei de pericol. Nivelul apei a scăzut cu 2 cm, debitul apei în aval este tranzitat fără probleme;

-În localitățile MURGENI și ZORLENI se intervine pentru evacuarea apei și curățarea gospodăriilor. Totodată se execută misiuni de recunoaștere și identificare a posibilelor persoane care necesită sprijin.

Intervenții finalizate:

o loc. RANZESTI: 2 curți inundate.

Totodată, în sprijinul ISU Vaslui au fost dislocate, încă de ieri, o tabără mobilă de la ISU Harghita, o autospecială de primă intervenție și comandă, precum și o autospecială pentru salvarea persoanelor din medii ostile de la ISU Călărași.

De asemenea, în afară de  resursele deje existente la nivelul județelor Iași și Vaslui, *inspectorul general al IGSU a dispus suplimentarea resurselor din cele două județe cu efective și mijloace tehnice din județele limitrofe, neafectate de fenomenele meteo.*

ISU Vaslui va fi sprijinit de către inspectoratele pentru situații de urgență din Brașov, Cluj, Covasna, Harghita, Neamț și Sibiu,* care vor trimite 76 de pompieri, 6 autocamioane de intervenție, 12 autospeciale de primă intervenție și comandă, 1 microbuz, 6 motopompe remorcabile și 6 motopompe transportabile.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență monitorizează constant situația operativă pentru a asigura implementarea măsurilor necesare gestionării eficiente a eventualelor situații de urgență care ar putea pune în pericol viața și bunurile cetățenilor.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*