Home » Social » Mascatul care fura din case, trimis în judecată

Mascatul care fura din case, trimis în judecată

Bărbatul din Zorleni care, la finele lui ianuarie, a spart două case din Bârlad și a furat obiecte în valoare de 3.000 de lei a fost trimis în judecată. În același dosar, este judecat și un bârlădean ieșit din închisoare pe 1 februarie, cu care a dat două spargeri folosind același mod de operare: mascat și înarmat cu un cutter, intra noaptea în casele oamenilor și fura obiecte de valoare. Cei doi sunt acuzați de furt calificat și tentativă la furt calificat.

Liviu Sterian Vicol (27 de ani), din Zorleni, cel care, la adăpostul unei măști și înarmat cu un cutter, a pătruns prin efracție în două case din Bârlad și a sustras bunuri în valoare de 3.000 de lei, a fost trimis în judecată. În noaptea de 27/28 ianuarie, individul a intrat în respectivele locuințe de pe strada Tudor Vladimirescu în timp ce proprietarii dormeau. Fiind surprins, a ieșit în fugă și a sărit gardul înainte să fie prins. În cealaltă casă însă, proprietarii au sesizat faptul că le-au fost furate un laptop și alte obiecte, în valoare de circa 3.000 de lei.

În noaptea de 8/9 februarie, la câteva minute după ce dăduse două lovituri în același stil, a fost prins de oamenii legii, împreună cu bârlădeanul Ionuț Lupu (26 de ani), care i-a fost complice. În primul caz, au pătruns în curtea unei locuințe din Bârlad, iar dintr-o anexă au furat o bicicletă în valoare de 1.000 de lei, iar în celălalt caz, au intrat într-o altă locuință din apropiere, iar din camera în care dormeau două femei au furat un telefon mobil și două genți cu bunuri personale, în valoare de 800 de lei.

Cei doi parteneri de furturi au fost prinși în flagrant, asupra lui Vicol fiind găsit un cutter cu lungimea de circa 25 de cm. Cum nici el și nici Lupu nu au putut justifica proveniența bunurilor, oamenii legii i-au dus la sediul Poliției, unde și-au recunoscut faptele. Liviu Sterian Vicol a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, cât despre Ionuț Lupu, în primă fază, a fost cercetat sub control judiciar, însă, pe 3 aprilie, instanța a dispus arestarea preventivă. Ei sunt judecați pentru furt calificat și tentativă la infracțiunea de furt calificat, pentru care riscă să stea după gratii până la șapte ani.

Niciunul dintre ei nu este străin de traiul în închisoare. Ionuț Lupu a fost eliberat pe 1 februarie, în urma intrării în vigoare a noului Cod Penal, după ce a ispășit o parte din pedeapsa de șapte ani de închisoare pentru furt calificat. Liviu Sterian Vicol a fost condamnat pentru tâlhărie nu doar de Judecătoria Bârlad, ci și de Tribunalul București.

Bărbatul din Zorleni care, la finele lui ianuarie, a spart două case din Bârlad și a furat obiecte în valoare de 3.000 de lei a fost trimis în judecată. În același dosar, este judecat și un bârlădean ieșit din închisoare pe 1 februarie, cu care a dat două spargeri folosind același mod de operare: mascat și înarmat cu un cutter, intra noaptea în casele oamenilor și fura obiecte de valoare. Cei doi sunt acuzați de furt calificat și tentativă la furt calificat. Liviu Sterian Vicol (27 de ani), din Zorleni, cel care, la adăpostul unei măști și înarmat cu un…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile