Home » National » Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Toronto, după ce a pierdut primul set cu 0-6. Cu cine va juca românca în semifinale

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Toronto, după ce a pierdut primul set cu 0-6. Cu cine va juca românca în semifinale

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA și cap de serie numărul 2, a învins-o, vineri, cu scorul de 0-6, 6-3, 6-1, pe sportiva poloneză Agnieszka Radwanska, locul 14 WTA și cap de serie numărul 6, calificându-se în semifinalele Rogers Cup, competiție din categoria Premier 5.

UPDATE – Simona Halep o va întâlni pe Sara Errani, în semifinalele Rogers Cup

Simona Halep va juca, sâmbătă, în semifinalele Rogers Cup împotriva jucătoarei Sara Errani, locul 17 WTA și cap de serie numărul 15, după ce italianca a trecut, cu scorul de 6-4, 6-4, de ucraineanca Lesia Țurenko, locul 54 WTA, în sferturile competiției.

Errani a avut nevoie, vineri, de o oră și 30 minute pentru a trece de Țurenko, jucătoare venită din calificări.

Halep și sportiva italiană de 28 de ani s-au întâlnit de trei ori până acum, scorul fiind de 2-1 pentru româncă.

În ultimul lor meci, Simona Halep a învins-o, la 24 aprilie, cu scorul de 6-4, 6-4, pe Errani, în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier de la Stuttgart.

Halep a obținut, după o oră și 40 de minute de joc, victoria cu numărul 300 din carieră, urmând a disputa a 25-a semifinală la un turneu WTA. Românca a evoluat ultima dată într-o semifinală la Roma, în luna mai, când a pierdut în fața spaniolei Carla Suarez Navarro.

Agnieszka Radwanska este deținătoarea trofeului la Rogers Cup. După această partidă, scorul întâlnirilor directe dintre Halep și Radwanska a devenit 4-4.

La începutul meciului de vineri, Simona Halep nu a avut replică la evoluția exactă al polonezei. Imobilă, cu un serviciu slab, cu trei duble greșeli și cu multe erori, românca a fost o pradă ușoară loviturilor precise și mingilor cu efect trimise de Radwanska. Sportiva născută la Cracovia nu face parte din categoria jucătoarelor de forță, dar ea compensează puterea cu mobilitatea și cu tehnica loviturilor. În acest fel, ea a pus-o la punct pe Halep cu un scurt 6-0, în 24 de minute.

Halep a părut năucită încă un ghem, ridicând la șapte numărul celor pierdute la rând în fața adversarei sale. Pe tabela de marcaj, cifra 0 din dreptul Simonei s-a schimbat abia după 35 de minute de la începutul partidei. Ușor, ușor, mecanismele jocului româncei s-au deblocat, iar Halep a început să acopere mai bine terenul și să nu mai risipească puncte. Metamorfoza jucătoarei din Constanța a dereglat jocul adversarei. Radwanska a început să-și piardă precizia și să obosească, după ce ambele jucătoare au disputat cu o zi înainte meciuri de peste două ore.

De la 0-6, 0-1, Halep a câștigat trei ghemuri la rând, dar Radwanska a redevenit agresivă și a egalat la 3. După câteva descărcări nervoase și după ce s-a certat pe sine însăși, murmurând în pauze, Halep a ridicat iar nivelul evoluției, regăsindu-și precizia și unghiul potrivit al loviturilor. Și serviciul a început să o ajute, astfel că în următoarele opt ghemuri a fost cam singură pe teren. După un 6-3, în aproximativ 40 de minute, a urmat un 5-0 firesc, pe fondul căderii definitive a rivalei. Nu a fost 6-0 în decisiv, a fost 6-1, după vreo 26 de minute și după un ultim ghem la 0 reușit de româncă.

În penultimul act al turneului de la Toronto, Halep o va întâlni pe învingătoarea dintre italianca Sara Errani, locul 17 WTA și cap de serie numărul 15, și ucraineanca Lesia Țurenko, locul 54 WTA, jucătoare venită din calificări.

Calificarea în semifinale este recompensată la Rogers Cup cu 119.940 de dolari și cu 350 de puncte WTA.

Pe partea superioară a tabloului de simplu, americanca Serena Williams, locul 1 WTA, va evolua în sferturi cu italianca Roberta Vinci, locul 53 WTA. Învingătoarea din acest meci va juca în semifinale împotriva câștigătoarei dintre Ana Ivanovici (Serbia), locul 6 WTA și cap de serie numărul 5 și Belinda Bencic (Elveția), locul 20 WTA.

Toate partidele din sferturile de finală al Rogers Cup au loc vineri, semifinalele fiind programate sâmbătă.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile