Home » Social » In memoriam Vasile Alecsandri!

In memoriam Vasile Alecsandri!

de Răzvan CĂLIN

Centrul ”Mihai Eminescu” din Bârlad va găzdui pe 22 august o serie de manifestări dedicate împlinirii a 125 de ani de la moartea ”bardului de la Mircești”.

Sâmbătă, 22 august, Centrul ”Mihai Eminescu” din Bârlad a programat desfășurarea unor activități închinate comemorării a 125 de ani de la trecerea în neființă a marelui poet Vasile Alecsandri (21 iulie 1821 – 22 august 1890). Programul va debuta la ora 12, când profesoara Zâna Tămășanu va susține un referat pe marginea vieței și operei ”bardului de la Mircești”, pentru ca ulterior profesoara Mioara Popa să ofere auditoriului o dizertație pe tema ”Vasile Alecsandri și Occidentul”. La rândul său, bibliotecarul Geta Modiga va prezenta un referat pe marginea strânsei relații de prietenie dintre Vasile Alecsandri și Mihai Eminescu. La final se va derula un scurt moment de videoproiecție cu un fragment din ”Chirița în provinție”.

de Răzvan CĂLIN Centrul ”Mihai Eminescu” din Bârlad va găzdui pe 22 august o serie de manifestări dedicate împlinirii a 125 de ani de la moartea ”bardului de la Mircești”. Sâmbătă, 22 august, Centrul ”Mihai Eminescu” din Bârlad a programat desfășurarea unor activități închinate comemorării a 125 de ani de la trecerea în neființă a marelui poet Vasile Alecsandri (21 iulie 1821 - 22 august 1890). Programul va debuta la ora 12, când profesoara Zâna Tămășanu va susține un referat pe marginea vieței și operei ”bardului de la Mircești”, pentru ca ulterior profesoara Mioara Popa să ofere auditoriului o dizertație…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin