Home » Administratie » Primăria Vaslui va redeschide, în următorii trei ani, cinematograful „Independența”

Primăria Vaslui va redeschide, în următorii trei ani, cinematograful „Independența”

Primăria Vaslui va redeschide, după 15 ani, Cinematograful „Independența”, cel mai mare din județ și singurul care ar urma să funcționeze în municipiu, după ce Consiliul Local a aprobat, în ultima ședință ordinară, preluarea acestuia, în mod gratuit, de la RADEF.

Cei 90.000 de locuitori ai municipiului Vaslui vor putea viziona din nou filme pe marile ecrane, după ce autoritățile locale au anunțat că vor investi, în următorii trei ani, în clădirea în care a funcționat, până în urmă cu 15 ani, Cinematograful „Independența”, cel mai mare din județ. Decizia reabilitării cinematografului a fost luată de primărie după ce, în ultima ședință ordinară, Consiliul Local a aprobat preluarea obiectivului în mod gratuit de la Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmului (RADEF), cu angajamentul că-i va păstra destinația pentru care a fost construit.

Într-un ritm normal de lucru, cred că, în trei ani de zile, acest cinematograf va putea fi dat în folosință. Din experiență, pot să vă spun că un an durează expertiza și scoaterea la licitație a lucrărilor de reabilitare și alți doi ani ar însemna efectiv modernizarea”, a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

De la momentul închiderii de către RADEF, Cinematograful „Independența” a fost lăsat în paragină și s-a degradat continuu. Mai mult decât atât, pompierii au fost nevoiți să intervină în repetate rânduri, după ce persoanele fără adăpost au dat foc în interiorul sălii de spectacole la diverse materiale inflamabile pentru a se încălzi pe timpul iernii.

La ora actuală, în municipiul Vaslui nu mai funcționează, de mai mulți ani, niciun cinematograf. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor