Home » Social » Sărbătorit la 100 de ani

Sărbătorit la 100 de ani

Reprezentanții mai multor instituții din județ l-au omagiat pe Gheorghe Negară, un veteran de război din Murgeni, la împlinirea unui secol de viață. Chiar dacă și-a pierdut nevasta și un fiu, nea Gheorghe se mândrește cu cei 13 nepoți și 11 strănepoți.

Mihaela NICULESCU

Miercuri, 23 iulie, a fost sărbătoare în familia Negară din satul Raiu, suburbie a orașului Murgeni. Gheorghe Negară a împlinit 100 de ani. Nu doar organizarea impecabilă a aniversării acestei vârste venerabile l-a emoționat pe longevivul sărbătorit, ci și numărul vizitatorilor care au venit să-l felicite în numele mai multor instituții importante.

Nici nu i-ar fi trecut vreodată prin minte lui Gheorghe Negară că șirul zilelor obișnuite și tot mai greu de suportat, va fi înlocuit pentru câteva ore cu un val de surprize. Primii care l-au felicitat au fost reprezentanții Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Bârlad, unde Gheorghe Negară este membru.

„Suntem pentru prima dată în satul Raiu și ne-am bucurat să vedem că alături de noi este și preotul satului, venit să vă felicite și să vă citească o slujbă pentru aniversare. Mă bucur că existați și că pot să vă mulțumesc pentru ceea ce ați făcut pentru țara asta. Datorită oamenilor ca dumneavostră trăim”, a declarat Nicolaie Mihai, președintele CARP Bârlad.

CARP Bârlad i-a oferit lui Gheorghe Negară o diplomă, o floare, o șampanie și un ajutor financiar în valoare de 150 de lei.

Nu a trecut mult și pe poartă a intrat Ion Buta, primarul orașului Murgeni. Edilul i-a înmânat sărbătoritului, vădit emoționat, o diplomă pentru longevitate și un ajutor financiar de 500 de lei.

Valul surprizelor a continuat când au venit să-l felicite pe nea Gheorghe și reprezentanți ai Centrului Militar Județean Vaslui. Aceștia au fost și mesagerii altor instituții. Pe lângă diploma acordată de Centrul Militar Vaslui, Gheorghe Negară a fost onorat de primirea diplomelor din partea Asociației Veteranilor de Război și a Prefecturii. De asemenea, i-a fost acordată și o plachetă aniversară din partea Consiliului Județean Vaslui.

Deși slăbit, nea Gheorghe a reușit să facă să facă față valului de musafiri. Oricum, nu a fost mai greu ca pe front, unde a văzut moartea cu ochii. Este veteran de război, cu gradul de caporal.

A avut viață grea și în război, dar și în viața civilă, o viață plină de lipsuri și nevoi. Gheorghe Negară este fiu de țărani și a lucrat o viață pământul, însă, ca tâmplar, a construit peste o sută de case, lucru cu care se mândrește. A avut șase copii – patru băieți și două fete. Toți trăiesc în afară de băiatul mai mic, Aurel, fost primar al localității Murgeni.

Chiar dacă și-a pierdut nevasta și un fiu, nea Gheorghe se mândrește cu cei 13 nepoți și 11 strănepoți. Bunicul și străbunicul lor este un om bun, cinstit, care a luptat pentru ca toți copiii lui să-nvețe o meserie.

„N-a băut, n-a fumat, dar a muncit toată viața din greu. Era exagerat de bun. Pentru că a fost cumpătat și n-a avut vicii ca băutura, femeile sau țigara, cred că Dumnezeu l-a ținut în viață atât de mult”, a spus unul din fiii lui Gheorghe Negară.

Reprezentanții mai multor instituții din județ l-au omagiat pe Gheorghe Negară, un veteran de război din Murgeni, la împlinirea unui secol de viață. Chiar dacă și-a pierdut nevasta și un fiu, nea Gheorghe se mândrește cu cei 13 nepoți și 11 strănepoți. Mihaela NICULESCU Miercuri, 23 iulie, a fost sărbătoare în familia Negară din satul Raiu, suburbie a orașului Murgeni. Gheorghe Negară a împlinit 100 de ani. Nu doar organizarea impecabilă a aniversării acestei vârste venerabile l-a emoționat pe longevivul sărbătorit, ci și numărul vizitatorilor care au venit să-l felicite în numele mai multor instituții importante. Nici nu i-ar fi…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile