Home » Social » Lansare cu gust de infinit

Lansare cu gust de infinit

Casa de Cultură a Sindicatelor ”George Tutoveanu” în colaborare cu Asociația ”Artă, Tradiție, Cultură” a organizat, vineri, o lansare de carte. Este vorba de „Cu gust de infinit. Salcâmi în floare”, a autoarei Elena Angheluță Buzatu.

Moderatorul evenimentului a fost Viorica Ghenghea, președintele Asociației ”Artă, Tradiție, Cultură”, care a încercat să capteze atenția publicului spectator printr-o prezentare sumară a acestei activități. Cei prezenți au aflat că autoarea cărții este bârlădeancă, iar de aproximativ 20 de ani este stabilită în Statele Unite ale Americii. Prin lansarea cărții în locul natal, autoarea a vrut să arate tuturor că nu și-a uitat orașul de suflet și nici țara.

”Cartea «Cu gust de infinit. Salcâmi în floare» este un prim volum dintr-o trilogie. Când am vorbit cu autoarea, tocmai îmi spunea că are atât de mult de scris că ar putea să fie o adevărată saga. Cu toate că e plecată din țară de aproape 20 de ani și-a păstrat limba română foarte corectă, curată și pură. La un moment dat, m-a rugat să-i trimit niște poze din Bârlad și, spre surprinderea mea, le-am regăsit publicate în carte” ne-a declarat Mariana Sava, bibliotecar.

Elena Angheluță Buzatu a lucrat la Rulmenți Bârlad, la centrul de calcul, iar când a ajuns în SUA a luat totul de la început. Pe parcursul a zece ani și-a definitivat studiile, a învățat limba engleză și din 2007 este profesor de limbi străine la Colegiul din Oroville, orașul în care s-a și stabilit.

Întrucât distanța nu i-a permis să fie la prezentă la lansarea cărții, Asociația ”Artă, Tradiție, Cultură” a filmat întreg evenimentul, urmând să îi trimită autoarei înregistrarea, alături de mesajele și aprecierile frumoase făcute de foști profesori și scriitori locali.

La finalul evenimentul, un tânăr, elev la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” a încântat publicul prezent cu o melodie de suflet susținută de acordurile fine ale chitarei. (Daniela PORUMB)

Casa de Cultură a Sindicatelor ”George Tutoveanu” în colaborare cu Asociația ”Artă, Tradiție, Cultură” a organizat, vineri, o lansare de carte. Este vorba de „Cu gust de infinit. Salcâmi în floare”, a autoarei Elena Angheluță Buzatu. Moderatorul evenimentului a fost Viorica Ghenghea, președintele Asociației ”Artă, Tradiție, Cultură”, care a încercat să capteze atenția publicului spectator printr-o prezentare sumară a acestei activități. Cei prezenți au aflat că autoarea cărții este bârlădeancă, iar de aproximativ 20 de ani este stabilită în Statele Unite ale Americii. Prin lansarea cărții în locul natal, autoarea a vrut să arate tuturor că nu și-a uitat orașul…

Review Overview

User Rating: 4.7 ( 2 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: