Home » Social » UPDATE! Ultima ora! Un nou-născut, de nici 10 zile, abandonat în curtea Bisericii Catolice din Huși

UPDATE! Ultima ora! Un nou-născut, de nici 10 zile, abandonat în curtea Bisericii Catolice din Huși

Polițiștii vasluieni au aflat identitatea mamei bebelușului abandonat, dar continuă căutările pentru găsirea acesteia. Este vorba despre o femeie în vârstă de 28 de ani, din comuna Albești, care a născut pe 17 septembrie, la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, un băiețel sănătos cu o greutate de 2.700 de grame, fiind externată pe data de 20 septembrie.
”În cursul zilei de astăzi, femeia s-a prezentat la Biserica ‘Sf. Anton’ din Huși, unde a povestit că nu are cu ce să-și întrețină copilul. La scurt timp, ea a lăsat copilul în curtea bisericii, îmbrăcat și învelit într-un scutec. Până la această dată, femeia nu a fost găsită, polițiștii efectuând căutări”, a declarat, pentru Est News, Loredana David, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

În urmă cu circa două ore, un sugar a fost găsit pe o bancă din curtea Bisericii Catolice din municipiul Huși, bebelușul fiind preluat de o ambulanță și transportat la spital. Cel care l-a descoperit pe micuț este chiar preotul respectivei biserici, care a anunțat imediat autoritățile.
”Copilul a fost transportat la Spitalul Municipal <Dimitrie Castroian> din Huși. Au fost alertate atât Poliția cât și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului”, ne-a declarat Aurora Popa, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui.

irina-campeanu-dgaspcIrina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, a precizat, pentru Est News, că potrivit primei evaluări făcute de reprezentanții spitalului hușean, bebelușul, un băiețel, are cel mult 10 zile și nu pare a proveni dintr-o familie lipsită total de posibilități materiale: ”Bebelușul este sănătos, bine îngrijit, îmbrăcat în haine potrivite și bune. La o primă evaluare medicală nu pare să aibă probleme de sănătate. Poliția va demara o anchetă pentru identificarea mamei și, dacă în termen de cinci zile, aceasta nu este descoperită, copilul va fi declarat abandonat și integrat în sistemul de protecție ”
”La ora 14.30 am primit o sesizare din partea preotului de la Biserica Catolică cu privire la faptul că a descoperit pe o bancă din curtea acestei biserici un bebeluș. Mai multe detalii vom ști după audieri”, ne-a declarat Loredana David, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui. Vom reveni cu amănunte.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: