Home » Social » Bebeluș mort descoperit de un om al străzii, într-un container de gunoi, la Bârlad! Bârlădenii, rugați de poliție să ajute la identificarea mamei!

Bebeluș mort descoperit de un om al străzii, într-un container de gunoi, la Bârlad! Bârlădenii, rugați de poliție să ajute la identificarea mamei!

de Simona MIHĂILĂ și Daniel MICU

 

Descoperire macabră, sâmbătă dimineață, în zona blocurilor din vecinătatea Grădinii Publice din Bârlad, când un om al străzii a descoperit într-un container de gunoi cadavrul unui bebeluș. Copilul – un băiețel, după cum s-a aflat mai târziu, era băgat într-un sac și era înfășat într-o păturică roz, cu flori, și legat cu un cordon cu picățele albe.

politie-blocuriÎngrozit de teribila descoperire, bărbatul a chemat imediat poliția. Zona a fost înconjurată, în scurt timp, de criminaliști. Trupul neînsuflețit a fost transportat la Morga Vaslui pentru efectuarea autopsiei, iar organele de cercetare au început căutările în vederea identificării femeii care a dat naștere copilașului și care a permis ca acesta să ajungă fără, viață, într-un tomberon.

De sâmbătă, poliția lucrează intens la acest caz. Autoritățile nu reușesc să afle cine este mama bebelușului. Autopsia a fost finalizată la câteva ore după ce copilul a ajuns la Morgă și a scos în evidență că bebelușul, care avea 53 de centimetri, fusese născut viu, în urmă cu o lună – o lună și jumătate și era mort de aproximativ 4 – 7 zile.

”In urma autopsiei efectuate nu s-a putut stabili cauza mortii. Se asteapta rezultatul histopatologiei pentru stabilirea cauzei decesului. Bebelusul avea circa doua luni si parea bine ingrijit. Nu avea urme de violenta și era mort de circa 4 – 6 zile. Dosarul va fi inregistrat la Parchetul de pe langă Judecatoria Barlad pentru continuarea cercetărilor si identificarea mamei”, a declarat, pentru Est News, procurorul criminalist Alice Ruja.ruja_alice11

Organele de cercetare implicate în achetarea cazului copilașului descoperit mort lansează un apel către cetățenii ce ar putea oferi indicii care să ducă la identificarea mamei acestuia.

”In cazul in care sunt persoane care cunosc femei – vecine, cunoștinte, rude etc. –  ce au născut in urmă cu o lună – o lună și jumătate si nu au mai văzut copilul în ultimele zile, să sune la 112. Orice amănunt ar putea fi de folos, a mai spus procurorul Alice Ruja.

Imediat după ce zona a fost acoperită de polițiști, lumea a început să se adune curioasă. Locuitorii blocurilor din vecinătatea Grădinii Publice, acolo unde a fost găsit pruncul mort au stat adunați pe alei, ore în șir discutând evenimentul.

Cei mai mulți erau scandalizați și o judecau pe mama care a avut inima sa facă așa ceva. Chiar dacă unii admiteau că mama nu era criminala, nu intețegeau cum este posibil ca o femeie care a născut de doar câteva săptămâni, să nu alerteze poliția când a observat lipsa copilului.

martorabebelus-gunoi”Eu mi-am dorit din suflet sa am un copil si nu il am. M-a sunat sotul dimineata si mi-a spus ca gasit politia un copil la gunoi. M-a mirat cum dă Dumnezeu  copii cui nu trebuie” – a spus o femeie.

O tânără a spus că are o anume bănuială: ”Ma gandesc sa nu fie cumva cineva de care știu,  o persoana careia mama i-a spus ca daca nu da copuilul la plasament, sa nu vina acasa. E o fata care umbla pe strazi. A fost gravida si acum cateva luni a nascut si ma gandesc sa nu fie ea faptasa. M-a impresionat, pentru ca eu am crescut la casa de copii si nu accept. Ori il lasa la spital, ori la adoptie decat sa il arunce in container”.

”Cine a facut asta nu e mama. Nici un caine nu il arunci, ii dai o bucata de paine. E de mirare. Am crescut si eu, cu greutate șase copii, cum am putut. I-am crescut pe toti. Nu e bine ce a facut. Pacat mare. Trebuia sa il creasca!”, este de părere o altă localnică.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: