Home » Invatamant » Matematica îi lasă fără loc la liceu

Matematica îi lasă fără loc la liceu

Simularea organizată la nivel național a arătat că elevii vasluieni au mari lacune, ocupând locuri codașe atât la română, cât și la matematică. Procentul celor cu note de peste 5 este de numai 44,15 la sută.
Simularea examenului de evaluare națională i-a pus la grea încercare pe elevii clasei a opta din Vaslui. Rezultatele au fost dezastruoase pentru un examen preliminar, procentul elevilor cu media generală cel puțin cinci fiind de doar 44,15 la sută.
La limba și literatura română, dintr-un număr total de 4.806 de elevi prezenți, 3.718 au obținut note peste 5, rezultând un procentaj de 61,56%, dar numai șase au reușit să obțină calificativul maxim. Peste 1.000 de elevi au picat proba.
La matematică, dintr-un număr total de 4.802 elevi, doar 1.846 au obținut note de trecere – 22,6%! La polul opus s-au situat 22 de elevi care au primit nota 10.
Județul nostru are un singur elev care a luat zece pe linie la simulare, acesta provenind de la Școala nr. 3 “Constantin Parfene” Vaslui.

Cristi Lapa

Simularea organizată la nivel național a arătat că elevii vasluieni au mari lacune, ocupând locuri codașe atât la română, cât și la matematică. Procentul celor cu note de peste 5 este de numai 44,15 la sută. Simularea examenului de evaluare națională i-a pus la grea încercare pe elevii clasei a opta din Vaslui. Rezultatele au fost dezastruoase pentru un examen preliminar, procentul elevilor cu media generală cel puțin cinci fiind de doar 44,15 la sută. La limba și literatura română, dintr-un număr total de 4.806 de elevi prezenți, 3.718 au obținut note peste 5, rezultând un procentaj de 61,56%, dar numai…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
%d blogeri au apreciat: