Home » Administratie » Planuri îndrăznețe

Planuri îndrăznețe

Nu sunt bani de investiții! În acest fel sună anunțul făcut de majoritatea primarilor din județ. Într-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, Primăria Fălciu își propune totuși realizarea unor proiecte de importanță majoră pentru cetățeni. O parte se află deja în derulare, iar altele urmează să fie demarate, iar după cum spune primarul Neculai Moraru, s-a încercat cuprinderea cât mai multor domenii de activitate, de la infrastructură și mediu, la cultură și educație.

Printre cele mai importante proiecte derulate în acest an în comuna Fălciu se numără: îmbunătățirea calității mediului prin realizarea de spații verzi în satele Fălciu și Rânzești, îmbunătățirea calității mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate din perimetrul de ameliorare Copăceana-Rânzești, realizarea unei piețe agroalimentare la Fălciu, împădurirea terenurilor degradate din perimetrele de ameliorare „Valea în sus”, „Dealul în jos” și „Capul Dealului”, amenajarea unor puțuri de apă în Rânzești, asfaltarea unui drum de interes local, construcția unui monument dedicat eroilor de la Țiganca.

„Situația economico-financiară este într-adevăr dificilă, dar este de datoria noastră să ne gândim la soluții, să găsim surse de finanțare. Pentru toate proiectele pe care le avem anul acesta pe lista de priorități, folosim bani obținuți prin Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, fonduri de mediu sau bani de la bugetul local. Sper ca oamenii să înțeleagă că este o perioadă în care nu se poate investi masiv, dar facem eforturi pentru acoperirea nevoilor stingente ale populației”, a declarat primarul comunei Fălciu, Neculai Moraru.

Edilul și-a propus, tot în anul 2014, să bifeze realizarea unor obiective pe care le are în vedere de mai mult timp. Acestea fac referire la achiziționarea unei autobasculante și a unei autoutilitare la primărie, dar și a unui nou microbuz școlar, care ar ușura simțitor drumul multor copii către unitățile de învățământ din comună.

Sorin Saizu

Nu sunt bani de investiții! În acest fel sună anunțul făcut de majoritatea primarilor din județ. Într-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, Primăria Fălciu își propune totuși realizarea unor proiecte de importanță majoră pentru cetățeni. O parte se află deja în derulare, iar altele urmează să fie demarate, iar după cum spune primarul Neculai Moraru, s-a încercat cuprinderea cât mai multor domenii de activitate, de la infrastructură și mediu, la cultură și educație. Printre cele mai importante proiecte derulate în acest an în comuna Fălciu se numără: îmbunătățirea calității mediului prin realizarea de spații verzi în satele Fălciu…

Review Overview

x

Check Also

Criza COVID-19 își arată colții. Veniturile colectate la bugetele locale sunt tot mai mici

Blocarea în mare parte a activității economice din cauza ...

Un incendiu de proporții, care a cuprins un depozit de furaje din localitatea Roșiești, a mistuit peste șapte tone de paie și a degradat alte 100 de tone, pompierii care au intervenit reușind să salveze alte 60 de tone de cereale. Cauza probabilă a izbucnirii flăcărilor au fost scânteile ieșite pe țeava de eșapamenta unui utilaj agricol. O fermă agricolă din localitatea Roșiești a fost cuprinsă de un incendiu de proporții în cursul după-amiezii de joi, în urma neglijenței unor salariați care au folosit utilaje agricole fără a ține cont de consecințe. Astfel, un depozit de furaje a luat foc, nu mai puțin de șapte tone de paie fiind mistuite de flăcări. De asemenea, alte 100 de tone de nutrețuri au fost degradate. Salariații fermei au solicitat ajutorul pompierilor prin numărul de urgență 112. ”La intervenție, s-au deplasat două echipaje cu autospecialele aferente de stingere cu apă și spumă, încadrate de opt pompieri. În ajutorul lor, au venit și 15 salariați ai fermei. Incendiul se manifesta la un depozit de 350 de metri pătrați. În urma intervenției, s-a reușit salvarea a 60 de tone de cereale, precum și a unei hale”, ne-a precizat responsabilul mass-media al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului stabilită de către pompieri au fost scânteile ieșite pe țeava de eșapament a unui tractor folosit de către un angajat care au aprins paiele uscate din depozitul de furaje. (Ionuț PREDA)

Un incendiu de proporții, care a cuprins un depozit ...

Vasluian arestat după ce și-a bătut cu parul nora și soția. Una din victime necesită intervenții chirurgicale

Un bărbat de 64 de ani, din municipiul Vaslui, ...