Home » Invatamant » Trei pe loc la gradațiile de merit

Trei pe loc la gradațiile de merit

Dacă, în 2013, Ministerul Educației a aprobat sistemului de învățământ din județul Vaslui 221 de gradații de merit, în acest an, nici 50 de profesori nu vor beneficia de sporul de 25% pe cinci ani. Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Județean (ISJ), vor beneficia, de drept, de gradație de merit 21 de cadre didactice, la care se adaugă cel mult zece beneficiari din rândul celor care se vor pensiona la toamnă. Prin urmare, 35 de educatori, învățători și profesori dintre cei 110 care și-au depus dosarele se vor regăsi printre norocoșii ce vor primi bani mai mulți.

„Deși, în acest an, ar fi trebuit să se acorde gradații de merit și personalului auxiliar, până la urmă, se vor acorda numai personalului didactic de predare. Pentru că din rândul celor care au beneficiat de gradații în 2010 nu iese nimeni din plată, aceea fiind prima generație care a obținut gradația pe cinci ani, în acest an avem numai 21 de beneficiari. Li se adaugă încă vreo zece din rândul celor care se pensionează. Deocamdată, nu se știe numărul exact al gradațiilor ce vor fi acordate în 2014, abia pe 29-30 aprilie se va ști cu siguranță câte cadre didactice vor beneficia de aceste recompense financiare”, ne-a declarat profesorul Doru Balan, inspector școlar general adjunct.

Potrivit acestuia, dintre cele 110 dosare depuse, cele mai multe aparțin educatoarelor (25), învățătoarelor (23), profesorilor de la disciplina tehnologii (12) și profesorilor de română (7).

În continuare, până pe 13 mai, dosarele vor fi verificate de inspectorii școlari de specialitate. Între 14-16 mai, Consiliul de Administrație din cadrul ISJ Vaslui va aproba lista cuprinzând punctajele acordate, iar pe 19 mai vor fi afișate listele cu beneficiarii. În cazul unor eventuale contestații, lista finală se va afișa pe 28 mai, urmând ca, până pe 11 august, să fie elaborat ordinul de ministru.

Beneficiarii gradațiilor de merit vor primi câte 25% din salariul de bază pentru următorii cinci ani, începând cu 1 septembrie 2014.

Dacă, în 2013, Ministerul Educației a aprobat sistemului de învățământ din județul Vaslui 221 de gradații de merit, în acest an, nici 50 de profesori nu vor beneficia de sporul de 25% pe cinci ani. Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Județean (ISJ), vor beneficia, de drept, de gradație de merit 21 de cadre didactice, la care se adaugă cel mult zece beneficiari din rândul celor care se vor pensiona la toamnă. Prin urmare, 35 de educatori, învățători și profesori dintre cei 110 care și-au depus dosarele se vor regăsi printre norocoșii ce vor primi bani mai mulți. „Deși, în acest an,…

Review Overview

User Rating: 4.75 ( 1 votes)

About Mihai Vasile