Home » Sanatate » Copii instituționalizați, posibil toxiinfecție alimentară

Copii instituționalizați, posibil toxiinfecție alimentară

Doi copii aflați în grija statului au fost internați la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” bârlad cu suspiciune de toxiinfecție alimentară. Este vorba despre doi băieți în vârstă de 5, respectiv 11 ani, din cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgență pentru Copilul Abuzat, Neglijat și Exploatat (CPRUCANE) Bârlad. Copiii au primit tratament și sunt stabili, urmând ca, la 72 de ore de la prezentare, să se infirme sau să se confirme diagnosticul prezumtiv pus de medici.
„Este vorba despre doi băieți în vârstă de 11 și 5 ani, veniți de la CPRUCANE Bârlad, care au fost internați în dimineața zilei de 15 mai, cu suspiciune de toxiinfecție alimentară. Au venit cu stări de vomă, amețeli, vărsături, stări ce s-au ameliorat la o oră de la începerea tratamentului specific. Evoluția este favorabilă. Apreciem că este o formă medie de boală. Suspiciunea urmează să se infirme sau să se confirme la 72 de ore, când se face reevaluarea stării prezente. În prezent, sunt internați la secția de Boli Infecțioase, iar evoluția este favorabilă”, a declarat medicul Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului.
Dacă analizele vor arăta că, într-adevăr, copiii au toxiinfecție alimentară, atunci ancheta epidemiologică demarată de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vaslui va trebui să clarifice cum de numai o parte dintre copiii instituționalizați au prezentat simptome. Asta în condițiile în care meniul este același pentru toți copiii din Centru.


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Doi copii aflați în grija statului au fost internați la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” bârlad cu suspiciune de toxiinfecție alimentară. Este vorba despre doi băieți în vârstă de 5, respectiv 11 ani, din cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgență pentru Copilul Abuzat, Neglijat și Exploatat (CPRUCANE) Bârlad. Copiii au primit tratament și sunt stabili, urmând ca, la 72 de ore de la prezentare, să se infirme sau să se confirme diagnosticul prezumtiv pus de medici. „Este vorba despre doi băieți în vârstă de 11 și 5 ani, veniți de la CPRUCANE Bârlad, care au fost internați în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura