Home » Sanatate » Cum prevenim toxiinfecțiile alimentare

Cum prevenim toxiinfecțiile alimentare

Direcția de Sănătate Publică Vaslui a inițiat o campanie prin care se urmărește prevenirea toxiinfecțiilor alimentare.

Pentru a nu-și pune sănătatea în pericol, cetățenilor li se recomandă să aibă mare grijă de unde își procură alimentele și să fie atenți dacă sunt îndeplinite condițiile igienico-sanitare specifice și, de asemenea, să aibă certitudinea că acele produse au fost supuse controlului sanitar.

În situația în care o persoană capătă o toxiinfecție alimentară, de obicei semnele de boală apar la un interval cuprins între 2-3 și 2-3 zile, în funcție de microbul care a determinat-o. Semnele care atestă instalarea unui microb în organism sunt: febră, stare generală alterată, apariția scaunelor diareice, dureri abdominale, sau pot fi semne de intoxicație, uneori fără febră și chiar fără scaune diareice, dar cu stare generală alterată, cefalee (dureri de cap), vărsături.

Totodată vasluienii trebuie sa țină cont și de faptul că trebuie să păstreze curățenia pentru a nu contamina alimentele: să se spele pe mâini înainte de a începe prepararea mâncărurilor, să spele și să decontamineze suprafețele și ustensilele din bucătărie, să aibă grijă ca în preajma alimentelor să nu fie insecte, rozătoare.

Un alt aspect pe care cetățenii trebuie să îl aibă în vedere este acela de a păstra alimentele la temperaturi corespunzătoare (să nu lase niciodată alimentele, după preparare, la temperatura camerei mai mult de două ore, să nu păstreze pentru o perioadă prea îndelungată de timp alimentele, chiar dacă sunt ținute la frigider).

Medicii atrag atenția și asupra persoanelor care consumă ouă de rață, că acestea nu pot fi folosite în alimentația copiilor sau a bătrânilor.

În situția în care apar totuși astfel de probleme de sănătate cetățenii trebuie să se adreseze medicului, urmând ca acesta să îi stabiliască diagnosticul exact și să-i prescrie tratamentul corespunzător. (Daniela PORUMB)

Direcția de Sănătate Publică Vaslui a inițiat o campanie prin care se urmărește prevenirea toxiinfecțiilor alimentare. Pentru a nu-și pune sănătatea în pericol, cetățenilor li se recomandă să aibă mare grijă de unde își procură alimentele și să fie atenți dacă sunt îndeplinite condițiile igienico-sanitare specifice și, de asemenea, să aibă certitudinea că acele produse au fost supuse controlului sanitar. În situația în care o persoană capătă o toxiinfecție alimentară, de obicei semnele de boală apar la un interval cuprins între 2-3 și 2-3 zile, în funcție de microbul care a determinat-o. Semnele care atestă instalarea unui microb în organism…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: