Home » World » Israelul ar putea declanșa o OPERAȚIUNE MILITARĂ – Adolescenții dispăruți în Cisiordania, găsiți morți. Guvernul promite DISTRUGEREA mișcării Hamas. RĂSPUNSUL islamiștilor

Israelul ar putea declanșa o OPERAȚIUNE MILITARĂ – Adolescenții dispăruți în Cisiordania, găsiți morți. Guvernul promite DISTRUGEREA mișcării Hamas. RĂSPUNSUL islamiștilor

Cei trei adolescenți israelieni dispăruți în Cisiordania din 12 iunie au fost găsiți morți, anunță surse oficiale israeliene citate de site-ul Ynetnews. Guvernul israelian promite „distrugerea” mișcării islamiste Hamas, după ce a anunțat o reuniune de urgență. Hamas a avertizat Israelul că „orice escaladare sau război va deschide pentru el porțile infernului”.

UPDATE 00:47 Hamas: Orice ofensivă a Israelului va deschide „porțile infernului”

Mișcarea Hamas a avertizat luni Israelul că „orice escaladare sau război va deschide pentru el porțile infernului” și a amenințat cu represalii, ca răspuns la declarațiile oficialilor israelieni care au acuzat Hamas de moartea a trei adolescenți răpiți în Cisiordania, relatează AFP.

„Dacă ocupanții se lansează într-o escaladare sau într-un război, asupra lor se vor deschide porțile infernului”, a declarat un purtător de cuvânt al Hamas în localitatea Gaza, Sami Abu Zuhri, exprimându-și îndoielile cu privire la „versiunea israeliană” a răpirii adolescenților.

UPDATE 21:19 Israelul promite „distrugerea” mișcării Hamas după asasinarea celor trei adolescenți

Guvernul israelian promite „distrugerea” mișcării islamiste Hamas, căreia îi atribuie asasinarea celor trei adolescenți israelieni găsiți morți în Cisiordania, relatează AFP.

„Israelienii au voința și determinarea necesare pentru a suporta o operațiune de lungă durată vizând distrugerea mișcării Hamas”, afirmă Danny Danon, adjunctul ministrului israelian al Apărării.

Cadavrele celor trei adolescenți au fost descoperite luni seară în zona Khirbet Aranava, în apropiere de orașul Hebron, în Cisiordania.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat luni seara că Hamas este responsabil de moartea celor trei adolescenți israelieni și va „plăti” pentru asta.

„Ei au fost răpiți și asasinați cu sânge rece de către animale cu chip uman”, a afirmat Netanyahu, potrivit Biroului său.

„Hamas este responsabil și Hamas va plăti”, a spus el.

O reuniune de urgență a Cabinetului israelian de securitate este programată luni la ora 21.30 (21.30, ora României), la Ierusalim, fiind foarte probabil să se decidă o operațiune militară contra mișcării islamiste Hamas, care deține controlul asupra teritoriului palestinian Fâșia Gaza.

De asemenea, președintele palestinian, Mahmoud Abbas, a convocat luni seara o reuniune de urgență a Autorității Palestiniene în legătură cu acest caz, a anunțat purtătorul său de cuvânt, Nabil Abu Rudeina.

„Abbas a convocat o reuniune de urgență (…) pentru a discuta despre evenimentele recente”, a declarat acest purtător de cuvânt, după anunțul privind moartea celor trei israelieni.

Potrivit site-ului de știri Ynetnews, forțele speciale israeliene se pregătesc pentru o eventuală intervenție în satul Beit Kahil, situat în apropierea orașului palestinian Hebron.

„O operațiune a forțelor speciale ar putea fi declanșată imediat ce vor fi suficiente informații”, a declarat un oficial israelian.

Cei trei adolescenți israelieni – Eyal Yifrah (în vârstă de 19 ani), Gil-Ad Shaer (16 ani) și Naftali Frenkel (16 ani) – dispăruseră pe 12 iunie în Cisiordania. Naftali Frenkel are și cetățenie americană. Israelul afirmă că cei trei au fost răpiți de o celulă a mișcării islamiste Hamas, amenințând cu operațiuni militare în Cisiordania și Fâșia Gaza.

Sursa: mediafax.ro

Cei trei adolescenți israelieni dispăruți în Cisiordania din 12 iunie au fost găsiți morți, anunță surse oficiale israeliene citate de site-ul Ynetnews. Guvernul israelian promite "distrugerea" mișcării islamiste Hamas, după ce a anunțat o reuniune de urgență. Hamas a avertizat Israelul că "orice escaladare sau război va deschide pentru el porțile infernului". UPDATE 00:47 Hamas: Orice ofensivă a Israelului va deschide "porțile infernului" Mișcarea Hamas a avertizat luni Israelul că "orice escaladare sau război va deschide pentru el porțile infernului" și a amenințat cu represalii, ca răspuns la declarațiile oficialilor israelieni care au acuzat Hamas de moartea a trei adolescenți…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile