Home » Invatamant » Moment de bucurie pentru membrii Astroclubului “Perseus” din Bârlad

Moment de bucurie pentru membrii Astroclubului “Perseus” din Bârlad

Membrii Astroclubului “Perseus” participă în această perioadă la o tabară de astronomie, ce se va desfășura la Bădeana. Aceștia organizează periodic sesiuni de observații la Observatorul Astronomic din Bârlad, însă, potrivit astronomului Ciprian Vîntdevară, muzeograf la Planetariul din cadrul MuzeuluiVasile Pârvan” din Bârlad, “nimic nu se compară cu o tabără organizată departe de agitația orașului”.

În prezent astroclubul are aproximativ 60 de membri, care au ca pasiune astronomia, în schimb aproximativ 15- 20 de persoane participă periodic atât la lecții cât și la deplasările ce intervin.

Costurile sunt destul de ridicate având în vedere că organizatorii și-ar dori, pe lângă lecțiile și deplasările în câmp, pentru observarea fenomenelor, să facă tabere la care să poată participa toți cei pasionați de astronomie.

Ciprian Vîntdevară vorbește cu regret despre faptul că în România politica din
educație nu susține formarea de astronomi profesioniști, acest lucru fiind posibil numai în alte țări, unde există oportunitatea studierii astronomiei ca știință. Deși acesta nu se declară un profesionist, cu toate că a făcut cursuri în Franța, este mândru de faptul că în Bârlad sunt copii care îi împărtășesc pasiunea pentru astronomie.

Ciprian Vîntdevară este, totodată,și coordonatorul Observatorului Astronomic care a fost construit la inițiativa Asociației Astronomice „Sirius, ce formează în fiecare an tineri olimpici la nivel național și internațional, reprezentată de Ioan Adam.

Copiii, adulții care nu sunt pasionațí de astronomie, își pot petrece timpul liber într-un mod plăcut vizitând de asemenea și Planetariul Muzeului „Vasile Pârvan”, situat pe terasa pavilionului muzeal “Marcel Guguianu”. (Daniela PORUMB)

Membrii Astroclubului “Perseus” participă în această perioadă la o tabară de astronomie, ce se va desfășura la Bădeana. Aceștia organizează periodic sesiuni de observații la Observatorul Astronomic din Bârlad, însă, potrivit astronomului Ciprian Vîntdevară, muzeograf la Planetariul din cadrul Muzeului “Vasile Pârvan” din Bârlad, “nimic nu se compară cu o tabără organizată departe de agitația orașului”. În prezent astroclubul are aproximativ 60 de membri, care au ca pasiune astronomia, în schimb aproximativ 15- 20 de persoane participă periodic atât la lecții cât și la deplasările ce intervin. Costurile sunt destul de ridicate având în vedere că organizatorii și-ar dori, pe…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: