Home » World » Nicolas Sarkozy a fost PUS SUB ACUZARE în special pentru corupție activă

Nicolas Sarkozy a fost PUS SUB ACUZARE în special pentru corupție activă

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost pus sub acuzare, în noaptea de marți spre miercuri, pentru corupție activă, trafic de influență și divulgarea secretului profesional, a anunțat Parchetul național financiar, relatează AFP.

Această decizie intervine după ce Sarkozy a fost arestat preventiv și a fost audiat timp de 15 ore, o măsură coercitivă inedită pentru un fost șef de stat.

Avocatul fostului președinte francez Sarkozy, Thierry Herzog, și vvocatul general al Curții de Casație, Gilbert Azibert, de asemenea, au fost inculpat marți seara în dosarul deschis, în special, pentru trafic de influență.

Nicolas Sarkozy, Gilbert Azibert și Thierry Herzog „au fost puși sub acuzare. Nicolas Sarkozy este vizat de capetele de acuzare de corupție activă, încălcarea secretului profesional și trafic de influență activ”, potrivit unui comunicat al Parchetului.

„Gerard Azibert a fost pus sub acuzare pentru încălcarea secretului profesional, trafic de influență pasiv și corupție pasivă, iar Thierry Herzog – pentru încălcarea secretului profesional, corupție activă și trafic de influență activ”, a adăugat Parchetul.

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost plasat în arest preventiv marți dimineața, într-un dosar privind presupuse fapte de trafic de influență, o măsură dispusă pentru prima dată împotriva unui fost șef de stat în Republica a V-a.

Anchetatorii caută să stabilească dacă fostul președinte din perioada 2007-2012 Nicolas Sarkozy, în vârstă de 59 de ani, a acționat în vederea obținerii unor informații de la magistratul de rang înalt Gilbert Azibert despre o decizie a justiției care-l viza, în schimbul promisiunii unui post „de prestigiu” la Monaco.

Sursa: mediafax.ro

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost pus sub acuzare, în noaptea de marți spre miercuri, pentru corupție activă, trafic de influență și divulgarea secretului profesional, a anunțat Parchetul național financiar, relatează AFP. Această decizie intervine după ce Sarkozy a fost arestat preventiv și a fost audiat timp de 15 ore, o măsură coercitivă inedită pentru un fost șef de stat. Avocatul fostului președinte francez Sarkozy, Thierry Herzog, și vvocatul general al Curții de Casație, Gilbert Azibert, de asemenea, au fost inculpat marți seara în dosarul deschis, în special, pentru trafic de influență. Nicolas Sarkozy, Gilbert Azibert și Thierry Herzog…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile