Home » Sanatate » Vacanțe gratuite pentru copiii cu dizabilități

Vacanțe gratuite pentru copiii cu dizabilități

În vacanța de vară, copiii cu dizabilități și cei din centrele de plasament vor merge gratis în tabără.

În acestă vară, un număr de 21 de copii cu dizabilități, împreună cu însoțitorii lor, precum și 120 de copii din centrele de plasament din județul Vaslui vor pleca gratis în tabără, la mare. Sejurul de cinci zile este asigurat de Ministerul Tineretului și Sportului.

Prima categorie, respectiv copiii cu dizabilități, va fi plecată în perioada 9 – 14 iulie, la Eforie Sud, unde va fi cazată la Centrul de Agrement „New Paradise”.

Copiii din centrele de plasament au fost împărțiți în două grupe egale, pentru a merge pe litoral pe rând. Prima grupă va avea ocazia să vadă marea în perioada 7-12 iulie, la Costinești. Tot Costineștiul așteaptă și cea de a doua serie de copii, dar în intervalul 30 august – 4 septembrie.

În acest sejur, copiii din centrele de plasament vasluiene vor face parte din niște tabere sociale unde vor avea ocazia să se distreze sau să învețe lucruri noi, să socializeze cu alți copii veniți din alte județe ale țării.

„În acest an, Direcția Județeană de Sport și Tineret (DJST) Vaslui a obținut suplimentarea locurilor destinate minorilor din centrele de plasament în sejururi pe litoral. Dacă anul trecut, doar 50 de copii au plecat în vacanță la mare, în acest an vor fi în total 120 de copii care se vor bucura de soare pe litoral. Proiectul este derulat de minister, prin intermediul DJST, în parteneriat cu Directia Generală de Asistentă Socială și Protecția Copilului Vaslui. Aceasta din urmă este cea care face selecția copiilor și, dacă este cazul, a însoțitorilor. Prioritate au copiii care nu au fost niciodată în vacanță, urmând cei care au fost acum 2-3 ani”, a precizat Răducu Tatu, directorul DJTS Vaslui. (Daniela PORUMB)

În vacanța de vară, copiii cu dizabilități și cei din centrele de plasament vor merge gratis în tabără. În acestă vară, un număr de 21 de copii cu dizabilități, împreună cu însoțitorii lor, precum și 120 de copii din centrele de plasament din județul Vaslui vor pleca gratis în tabără, la mare. Sejurul de cinci zile este asigurat de Ministerul Tineretului și Sportului. Prima categorie, respectiv copiii cu dizabilități, va fi plecată în perioada 9 - 14 iulie, la Eforie Sud, unde va fi cazată la Centrul de Agrement „New Paradise”. Copiii din centrele de plasament au fost împărțiți în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: