Home » Social » Crește salariul, se scumpesc gazele

Crește salariul, se scumpesc gazele

De la 1 iulie, ne vom putea bucura de facturi mai mici la energie electrică, dar se scumpesc gazele. Și tot de la 1 iulie, salariul minim pe economie a crescut de la 850 de lei, la 900 de lei. În paralel cu aceste scumpiri sau micșorări de tarife, companiile vor fi scutite integral de plata impozitului pentru profitul reinvestit în echipamente tehnoligice, mașini, utilaje și instalații de lucru iar pentru aplicarea acestei facilități fiscale va fi luat în considerare profitul înregistrat începând cu 1 iulie.

Una caldă și una rece. Cam așa s-ar traduce modificările la prețurile la energie și gaze naturale valabile de la 1 iulie. Asfel, consumatorii casnici vor avea de plătit facturi ceva mai mici la energie electrică. Dar această veste nu trebuie să ne bucure neaparat mai ales că, tot de la 1 iulie, au crescut prețurile la gaze. Astfel, dacă ieftinirea energiei electrice va fi într-un cuantum de 2,6%, creșterea perțurilor la gaze va fi cu 2,5% așa că, în final, nu vom ramâne cu mai mulți bani în buzunar după achitarea facturilor.

Vești mai puțin bune primesc și consumatorii industriali de gaze naturale. La ei facturile la gaze vor crește cu 1,5%. Principalul motiv care a dus la micșorarea tarifelor la energie îl reprezintă diminuarea contribuției pentru cogenerare. Astfel, Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a aprobart un ordin ce reglementează noile tarife aplicate de furnizorii de ultimă instanță clienților casnici.

În paralel cu aceste scumpiri sau micșorări de tarife, companiile vor fi scutite integral de plata impozitului pentru profitul reinvestit în echipamente tehnoligice, mașini, utilaje și instalații de lucru iar pentru aplicarea acestei facilități fiscale va fi luat în considerare profitul înregistrat începând cu 1 iulie.

Prețuri mai mici și pentru serviciile de roaming

Tot de la 1 iulie, utilizatorii de telefonie mobilă și internet mobil se vor bucura de tarife ma mici pentru serviciile de roaming. Astfel, noile tarife vor avea o scădere cuprinsă între 20-55% față de cele aplicate în present, iar prețul unui minut va ajunge la maxim 0,19 euro/minut pentru un apel efectuat, 0,05 euro/minut pentru un apel primit șI cel mult 0,06 euro pentru trimiterea unui mesaj text. Dar, cea mai mare reducere va fi înregistrată în cazul serviilor de date, inclusive accesul la internet pentru care tariful maxim va fi de 0,20 euro/MB.

A crescut salariu minim brut

Singura veste bună ar putea legată de faptul că, tot de la 1 iulie, s-a majorat salariul minim brut, de la 850 de lei, cât era, la 900 de lei. Această majorare va aduce, în buzunarul salariaților 50 de lei, în schimb, va scoate din cel al angajatorilor încă 14 lei sub formă de taxe și impozite plătite statului, pentru fiecare salariat. (Alexandru CROITORU)

De la 1 iulie, ne vom putea bucura de facturi mai mici la energie electrică, dar se scumpesc gazele. Și tot de la 1 iulie, salariul minim pe economie a crescut de la 850 de lei, la 900 de lei. În paralel cu aceste scumpiri sau micșorări de tarife, companiile vor fi scutite integral de plata impozitului pentru profitul reinvestit în echipamente tehnoligice, mașini, utilaje și instalații de lucru iar pentru aplicarea acestei facilități fiscale va fi luat în considerare profitul înregistrat începând cu 1 iulie. Una caldă și una rece. Cam așa s-ar traduce modificările la prețurile la energie…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: