Home » Invatamant » A început igienizarea școlilor

A început igienizarea școlilor

Autoritățile locale au alocat pentru aceste reparații peste 1,2 milioane de lei

Lucrările de reparații și igienizare a școlilor din Bârlad au început, ba chiar s-au realizat în proporție de 20%. Excepție fac liceele din localitate, din pricina examenului de bacalaureat care tocmai s-a sfârșit.

Anul acesta, din bugetul local, au fost alocați 1,280 milioane lei pentru investiții, reparații și igienizări în școlile și liceele din Bârlad. Pentru materiale au fost alocați 400 mii lei, pentru reparații 480 mii lei, iar pentru investiții alți 400 mii lei.

Concret, până la deschiderea noului an școlar, vor fi realizate câteva investiții la unele școli, licee și grădinițe. Va fi construit gardul terenului de sport de la Liceul „Mihai Eminescu”, vor fi executate lucrări de înlocuire a tâmplăriei la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, școala nr. 10 și la Grădinița nr.2. Vor fi amenajate, de asemenea, rampe de acces la școala nr. 2, școala nr. 5 și Grădinița nr. 2 și va fi realizată instalația de gaz a Grădiniței nr.11.

Din bugetul local, vor mai fi făcute cheltuieli pentru investiții la Colegiul „Gh. Roșca Codreanu” și la Liceul „Mihai Eminescu”. La Colegiul „Gh. Roșca Codreanu”, vor fi achiziționate copiatoare și va fi realizată expertiza tehnică a clădirii. De asemenea, va fi separată instalația de gaz de la Liceul „Mihai Eminescu”.

În urma acestei separări, internatul și cantina vor avea o instalație de încălzire proprie iar liceul o altă instalație. Scopul final este reducerea cheltuielilor cu plata gazului metan. Conform Ordinului 42 al A.N.R.S.C., unitățile de învățământ care au cantină și internat beneficiază de o reducere de 25% a facturii pentru gazul metan consumat. (Mihaela NICULESCU)

Autoritățile locale au alocat pentru aceste reparații peste 1,2 milioane de lei Lucrările de reparații și igienizare a școlilor din Bârlad au început, ba chiar s-au realizat în proporție de 20%. Excepție fac liceele din localitate, din pricina examenului de bacalaureat care tocmai s-a sfârșit. Anul acesta, din bugetul local, au fost alocați 1,280 milioane lei pentru investiții, reparații și igienizări în școlile și liceele din Bârlad. Pentru materiale au fost alocați 400 mii lei, pentru reparații 480 mii lei, iar pentru investiții alți 400 mii lei. Concret, până la deschiderea noului an școlar, vor fi realizate câteva investiții la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: