Home » Social » Weekend de foc pentru pompierii vasluieni

Weekend de foc pentru pompierii vasluieni

Week-end-ul trecut s-a dovedit a fi unul plin de evenimente pentru pompierii vasluieni. Debutul a fost un incendiu produs în localitatea Hurduci, comuna Dimitrie Cantemir. Pompierii voluntari din comună au avut nevoie de sprijinul Detașamentului Huși deoarece incendiul, provocat de o țigară aprinsă aruncată la întâmplare lângă un rastel cu butelii, a dus la aprinderea acestora, iar o parte din ele au sărit în aer. Din fericire, au fost înregistrate doar pagube materiale în acest caz.

După acest episod a venit rândul locuitorilor din comuna Solești să solicite intervenția pompierilor. Aici s-a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje. În acest caz, cercetările au scos la iveală că vinovați pentru producerea dezastrulu au fost câțiva copii ce se jucau cu focul, nesupravegheați, în apropiere.

Tot în aceeași zi, aproape de miezul nopții, în localitatea Hălăcești, comuna Iana, pompierii bârldădeni au fost solicitați de un localnic ce a reclamat faptul că autoturismul i- a luat foc. În urma incendiului a fost distrusă partea frontală a autoturismului și compartimentul motor.

A urmat apoi ziua de duminică, zi în care pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea a nu mai puțin de patru incendii. Unul dintre acestea a fost reclamat în localitatea Satul Nou, comuna Solești, în curtea unei gospodării. Până la stingere, flăcările au distrus 50 de navete din plastic, 30 m cablu electric și 4 metri de acoperiș. În acest caz, cauza probabilă a incendiului a fost un foc lăsat nesupravegheat de către propietarul acelei goposdării. În aceeași zi, echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență au fost solicitate să intervină în 92 de cazuri. (Alexandru CROITORU)

Week-end-ul trecut s-a dovedit a fi unul plin de evenimente pentru pompierii vasluieni. Debutul a fost un incendiu produs în localitatea Hurduci, comuna Dimitrie Cantemir. Pompierii voluntari din comună au avut nevoie de sprijinul Detașamentului Huși deoarece incendiul, provocat de o țigară aprinsă aruncată la întâmplare lângă un rastel cu butelii, a dus la aprinderea acestora, iar o parte din ele au sărit în aer. Din fericire, au fost înregistrate doar pagube materiale în acest caz. După acest episod a venit rândul locuitorilor din comuna Solești să solicite intervenția pompierilor. Aici s-a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: