Home » Sport » Cupa “Podul Înalt” la șah

Cupa “Podul Înalt” la șah

Cea de-a șaptea ediție a Concursului National de Șah “Cupa Podul Înalt” se va desfășura în perioada 11-13 iulie, în organizarea Palatului Copiilor Vaslui. Competiția face parte din calendarul competițional al Ministerului Educației Naționale.

Scopul principal este evaluarea activităților din cercurilede șah ale palatelor copiilor și cluburilor elevilor din țară. La eveniment și-au anunțat prezența echipaje din Iași, Buzău, Suceava, Galați, Botoșani, Craiova si se așteaptă confirmarea prezenței altor echipaje din țară. Concursul se va desfășura în șapte runde pe sistem elvețian, arbitru principal find Nistor Slav, din Botoșani, arbitru internațional.

Câștigătorii vor primi din partea organizatorilor diplome, medalii și cupe, în cadrul unei festivități ce va avea loc la statuia ecvestră a domnitorului Ștefan cel Mare de la Podul Înalt. La eveniment sunt invitați și alți șahiști din cadrul Federației Române de Șah, întrucât rezultatele vor fi înaintate federației pentru calculul CIV și normelor de clasificare. Toți participanți vor beneficia de o invitație gratuită la cinema; bowling și piscină, iar pentru echipajele invitate se asigură masă și cazare gratuită.

Pe baza experienței acumulate și cu ajutorul colegilor, sper să avem un concurs reușit în care toți participanții să fie satisfăcuți de condițiile pe care am reușit să le ofer. Îmi cer scuze de la seniori findcă întrecerea se adresează doar copiilor până în 18 ani. Lor le-am rezervat un turneu închis. Invit toți amatori de șah să asiste timp de trei zile la disputa tinerelor talente confirmate”, a declarat Constantin Grosu, cel care este principalul organizator al evenimentului încă de la prima ediție. (Andrei STESCU)

Cea de-a șaptea ediție a Concursului National de Șah “Cupa Podul Înalt” se va desfășura în perioada 11-13 iulie, în organizarea Palatului Copiilor Vaslui. Competiția face parte din calendarul competițional al Ministerului Educației Naționale. Scopul principal este evaluarea activităților din cercurilede șah ale palatelor copiilor și cluburilor elevilor din țară. La eveniment și-au anunțat prezența echipaje din Iași, Buzău, Suceava, Galați, Botoșani, Craiova si se așteaptă confirmarea prezenței altor echipaje din țară. Concursul se va desfășura în șapte runde pe sistem elvețian, arbitru principal find Nistor Slav, din Botoșani, arbitru internațional. Câștigătorii vor primi din partea organizatorilor diplome, medalii și…

Review Overview

User Rating: 4.8 ( 1 votes)

About Mihai Vasile