Home » Sanatate » Frecție la picior de lemn pentru spitalul bârlădean

Frecție la picior de lemn pentru spitalul bârlădean

În urma negocierilor cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” a reușit să obțină 100 de mii de lei pe lună peste bugetul oferit inițial de Casa județeană. Nu am putut afla dacă managerul spitalului este mulțumit de rezultatul negocierii, întrucât nu este de găsit.

Simona MIHÂILÂ

Mult așteptatele negocieri cu reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), care ar fi trebuit să fie colacul de salvare pentru unitățile spitalicești din județul Vaslui, au avut drept consecință pentru Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” un fel de frecție la picior de lemn.

Echipa managerială a spitalului bârlădean s-a întors de la București cu buza umflată, deoarece mărunțișul pe care l-a obținut în urma negocierii de alaltăieri nu va atenua nici pe departe situația dezastruoasă în care se zbate unitatea.

În timp ce Spitalul Județean Vaslui a primit înțelegerea forurilor naționale, obținând cu mult peste cât le-a oferit Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), spitalul de la Bârlad va trebui să se descurce cu 3,7 milioane de lei pe lună (37 miliarde de lei vechi), cu doar 100 de mii de lei (un miliard vechi) lunar peste cât i-a oferit CJAS la negocierile din teritoriu.

Reamintim că spitalul județean a cerut un buget de 4,35 milioane de lei lunar, casa județeană i-a oferit 3,9 milioane, iar după discuțiile de la București, CNAS i-a aprobat un buget de 4,5 milioane de lei lunar, mai mult chiar decât spitalul ceruse inițial.

Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului bârlădean a fost reținută în a face aprecieri cu privire la bugetul trasat unității, dar a spus clar că salvarea va veni doar dacă spitalul va reuși să producă singur bani: „Suma este satisfăcătoare în măsura în care vom fi ajutați, așa cum ni s-a promis, cu dezvoltarea serviciilor de spitalizare de zi pentru a putea aduce un plus de venituri. În măsura în care acest lucru se va putea realiza”.

Stefan Constantinciu

Stefan Constantinciu

Am vrut să aflăm mai multe despre cum vede Ștefan Constantinciu, managerul spitalului, soarta spitalului de acum înainte, ținând cont că în urmă cu două săptămâni declara că va recurge la concedieri în cazul în care nici CNAS nu va suplimenta suma de 3,6 milioane de lei pe lună. În ciuda faptului că l-am căutat în mod repetat, acesta nu a fost de găsit nici la telefon, nici la spital. Surse neoficiale ne-au spus că este plecat în concediu.

În urma negocierilor cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, Spitalul de Urgență "Elena Beldiman" a reușit să obțină 100 de mii de lei pe lună peste bugetul oferit inițial de Casa județeană. Nu am putut afla dacă managerul spitalului este mulțumit de rezultatul negocierii, întrucât nu este de găsit. Simona MIHÂILÂ Mult așteptatele negocieri cu reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), care ar fi trebuit să fie colacul de salvare pentru unitățile spitalicești din județul Vaslui, au avut drept consecință pentru Spitalul de Urgență "Elena Beldiman" un fel de frecție la picior de lemn. Echipa managerială a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

3 comments

  1. „”-FRECTIA LA PICIOR DE LEMN” e noul tratament sau „PANACEUL UNIVERSAL” de care vor beneficia toti asiguratii din ROMANIA!…SANITAS-ul ce asteapta?!

  2. Pai cele mai multe fonduri din suma asta probabil ca se duc in salarii (care cuprind zile de concedii-cate 36 zile, sporuri pentru garzile de noapte-cand se doarme, sporuri pentru sambete si duminici „lucrate”, sporuri pentru sporuri).
    Daca te internezi in spital la Barlad ,imediat te trimite la farmacia d-lui director sa-ti cumperi medicamente,pansamente,etc.
    Pe la chioscurile din fata spitalului e o permanenta defilare de asistente care vin
    sa-si cumpere cate ceva, ca la ele prezenta in spital e optionala.
    Mereu se plang de bani, dar daca te duci un pic pe acolo ii vezi cum stau de geaba
    (si asteapta spagile).