Home » Social » Încă o zi liberă de la Guvern

Încă o zi liberă de la Guvern

Parlamentul României s-a decis să fie din nou darnic cu oamenii muncii și să le mai ofere acestora una sau două zile libere pe an, după caz. Astfel, în urmă cu două zile a fost aprobată Legea 91/2014, care prevede că părinții sau reprezentanții legali ai copiilor pot beneficia de o zi liberă lucrătoare pentru îngrijirea sănătății copiilor. De două zile libere pot beneficia familiile cu trei sau mai mulți copii. Legea a intrat deja în vigoare și se aplică atât angajatorilor privați, cât și instituțiilor publice, iar nerespectarea prevederilor legale poate aduce cu sine amenzi cuprinse între 500 și 1.500 de lei, iar acestea pot fi instituite de către inspectorii Inspectoratelor Teritoriale de Muncă.

Pentru a beneficia de liber, părinții vor trebui să depună o cerere cu 15 zile înainte de vizita la medic. Alături de cerere se va depune și o declarație pe propria răspundere care să ateste faptul că celălat părinte nu a cerut șI nici nu va cere o astfel de zi liberă în același an. Dacă ambii părinți vor depune astfel de cereri, li se va interzice dreptul de a mai beneficia de prevederile noii legi. Familiile cu unul sau doi copii nu vor beneficia decât de o singură zi liberă pe an, iar familiile cu trei sau mai mulțI copii pot beneficia de două zile libere consecutive sau separate, la decizia angajatorului. (Alexandru CROITORU)

Parlamentul României s-a decis să fie din nou darnic cu oamenii muncii și să le mai ofere acestora una sau două zile libere pe an, după caz. Astfel, în urmă cu două zile a fost aprobată Legea 91/2014, care prevede că părinții sau reprezentanții legali ai copiilor pot beneficia de o zi liberă lucrătoare pentru îngrijirea sănătății copiilor. De două zile libere pot beneficia familiile cu trei sau mai mulți copii. Legea a intrat deja în vigoare și se aplică atât angajatorilor privați, cât și instituțiilor publice, iar nerespectarea prevederilor legale poate aduce cu sine amenzi cuprinse între 500 și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: