Home » Invatamant » Nu ai bani, stai acasă!

Nu ai bani, stai acasă!

La fiecare început de an școlar, există copii care nu se mai prezintă la cursuri. O problemă veche, dar și recentă, legată de acest aspect este cea a nedecontării abonamenteleor elevilor care fac naveta, dat fiind faptul că un abonament de transport poate ajunge și la 200 de lei.

Unii părinți chiar își încurajează copiii să renunțe la școală, pentru că nu au bani. Acest lucru este și mai grav în familiile cu mai mulți copii, posibilitățile de a le achiziționa abonamente fiind foarte reduse.

De exemplu, anul trecut, 69 de elevi de la Grupul Școlar Industrial „Ion Mincu” din Vaslui au abandonat cursurile pentru că nu aveau posibilitatea să-și achite transportul.

Potrivit Gabrielei Placintă, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului {colar Județean Vaslui, care a fost rezervată în a oferi prea multe informații cu privire la acest fenomen, problema decontării abonamentelor s-a mai remediat, dar sunt încă restanțe. (Roxana NĂSTASĂ)

La fiecare început de an școlar, există copii care nu se mai prezintă la cursuri. O problemă veche, dar și recentă, legată de acest aspect este cea a nedecontării abonamenteleor elevilor care fac naveta, dat fiind faptul că un abonament de transport poate ajunge și la 200 de lei. Unii părinți chiar își încurajează copiii să renunțe la școală, pentru că nu au bani. Acest lucru este și mai grav în familiile cu mai mulți copii, posibilitățile de a le achiziționa abonamente fiind foarte reduse. De exemplu, anul trecut, 69 de elevi de la Grupul Școlar Industrial „Ion Mincu” din…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: