Home » Social » Cei mai buni pompieri merg în Etapa Națională

Cei mai buni pompieri merg în Etapa Națională

Joi, 10 iulie, a avut loc festivitatea de deschidere a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență – faza interjudețeană. Ȋn prima zi de desfășurare a concursului, echipajele participante au fost supuse la două probe practice, „Pista de îndemânare și viteză” și „ștafeta 4x100m”, vineri desfășurându-se cea din urmă probă „Dispozitivul de Intervenție”.

După finalizarea acestora, cele mai bune echipaje au fost premiate, la festivitate fiind prezent și prefectul județului, Andrei Puică, care a felicitat organizatorii și a înmânat diplome și medalii concurenților. Au fost premiați participanții în funcție de fiecare probă, iar mai apoi în funcție de clasamentul general.

Conform clasamentului general, la categoria Servicii Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU), locul șapte a fost obținut de SVSU Mărășești, județul Vrancea, locul șase SVSU Puiești, județul Vaslui, locul cinci SVSU Târgu Ocna, Bacău, locul patru de SVSU Cârlibaba, județul Suceava, locul trei de SVSU Târgu Neamț, județul Neamț, locul doi de SVSU Darabani, județul Botoșani, primul loc fiind ocupat de SVSU Lespezi, județul Iași.

La categoria Servicii Private pentru Situații de Urgență pe locul șase s-a clasat SC Chimcomplex SA Onești, pe locul cinci SC Modern Calor SA, județul Bacău, pe locul patru SC Rulmenți Bârlad, județul Vaslui, pe locul trei SC Dalkia Termo SA, județul Iași, pe locul doi SC Gaproco Chemicals Săvinești, județul Neamț, iar pe primul loc SC Forestbrod Brodina, județul Suceava.

La etapa națională vor merge să se întreacă cu cei mai pricepuți pompieri voluntari și privați, echipele poziționate pe primul loc, SVSU Lespezi, județul Iași și SC Forestbrod Brodina, județul Suceava, echipe de la care reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Vaslui au așteptări mari.

„A fost o competiție la care au participat 160 de concurenți, o întrecere acerbă, la care nu au fost discuții. Concurenții au dat dovadă de calități fizice adevărate, de bareme de nivel național, echipele câștigătoare având toate șansele să fie pe podium la Faza Națională” a declarat ispectorul șef al ISU Vaslui, Colonel Neculai Olaru. (Roxana NĂSTASĂ)

Joi, 10 iulie, a avut loc festivitatea de deschidere a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență - faza interjudețeană. Ȋn prima zi de desfășurare a concursului, echipajele participante au fost supuse la două probe practice, „Pista de îndemânare și viteză” și „ștafeta 4x100m”, vineri desfășurându-se cea din urmă probă "Dispozitivul de Intervenție". După finalizarea acestora, cele mai bune echipaje au fost premiate, la festivitate fiind prezent și prefectul județului, Andrei Puică, care a felicitat organizatorii și a înmânat diplome și medalii concurenților. Au fost premiați participanții în funcție de fiecare probă, iar mai apoi în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile