Home » Sanatate » Vești bune pentru cronici

Vești bune pentru cronici

Dacă până acum bolnavii cronic erau obligați să-și achiziționeze medicamentele pe trei luni toate odată suportând o cheltuală mare, de la 1 iulie lucrurile s-au schimbat. Conform noilor reglementări, bolnavii cronic își vor putea achizționa medicamentele cu aceeași rețetă de la mai multe farmacii dacă un tratament nu se găsește sau se găsește la un preț mai mic la altă unitate farmaceutică. Astfel, cei ce primesc rețete compensate pe o perioadă de trei luni își pot cumpăra medicamente în funcție de câți bani au în buzunar, putându-și achiziționa medicamentele pe o singură lună sau două fără a fi nevoiți să renunțe la celelalte.

bolnavi-reteteTrebuie însă respectate anumite condiții. Dacă un bolnav are o rețetă pe care sunt prescrise mai multe medicamente, iar el nu vrea să le achiziționeze pe toate, renunânțând la o parte din ele, farmacistul va face o listă cu medicamentele luate de către pacient, acesta din urmă semnând pentru cele la care renunță neputând ulterior să le cumpere din nici o altă farmacie. În cazul în care persoana bolnavă dorește să-și ia medicamentele din alte farmacii, farmacia de la care s-au achiziționat primele va lista un exemplar de unde reies medicamentele deja achizționate, exemplar cu care persoana se va prezenta la altă farmacie pentru a le lua pe celelalte.

La fel se procedează și în cazul rețetelor cu eliberare fracționată. Medicii trebuie să respecte și ei însă anumite condiții, cum ar fi de exemplu faptul că trebuie să prescrie rețeta medicală în sistem online și să aibă semnătură electronică.

Astfel, faptul că medicamentele de pe o singură rețetă pot fi eliberate de mai multe farmacii vine în ajutorul pacienților care până acum erau nevoiți să umble pe la toate farmaciile până găseau tot ce le trebuie sau la prețul cel mai mic. (Roxana NĂSTASĂ)

Dacă până acum bolnavii cronic erau obligați să-și achiziționeze medicamentele pe trei luni toate odată suportând o cheltuală mare, de la 1 iulie lucrurile s-au schimbat. Conform noilor reglementări, bolnavii cronic își vor putea achizționa medicamentele cu aceeași rețetă de la mai multe farmacii dacă un tratament nu se găsește sau se găsește la un preț mai mic la altă unitate farmaceutică. Astfel, cei ce primesc rețete compensate pe o perioadă de trei luni își pot cumpăra medicamente în funcție de câți bani au în buzunar, putându-și achiziționa medicamentele pe o singură lună sau două fără a fi nevoiți să…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile