Home » Invatamant » Cele mai bune licee

Cele mai bune licee

Pe primul loc se clasează Liceul „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, unde 98,38% dintre elevi au promovat examenul maturității. Pe locul al doilea se află Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, din Bârlad, cu 94,58 % promovați, urmat de Seminarul Teologic din Huși cu 94,29 %, Colegiul „Cuza Vodă” din Huși cu 91,01 % și Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Vaslui cu 90,91 %.

Județul Vaslui se mândrește cu cinci licee de top, unde s-a înregistrat promovabilitate de peste 90% la examenul de bacalaureat din acest an. Pe primul loc se clasează Liceul „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, unde 98,38% dintre elevi au promovat examenul maturității. Pe locul al doilea se află Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, din Bârlad, cu 94,58 % promovați, urmat de Seminarul Teologic din Huși cu 94,29 %, Colegiul „Cuza Vodă” din Huși cu 91,01 % și Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Vaslui cu 90,91 %.

La polul opus, la Liceul „Nicolae Iorga” din Bârlad, niciunul dintre cei șase elevi care au dat examenul nu a promovat. Rezultate slabe s-au înregistrat și la Liceul Tehnologic „Petru Rareș” din Bârlad, unde doar patru din 27 de elevi au promovat, iar la Liceul Tehnologic „Dimitrie Cantemir” Fălciu au avut media șase doar doi din 15 elevi. La Liceul Tehnologic Vladia, doar unul din cei cinci elevi care s-au prezentat la examen a promovat.

Concluzia este că mediile mari și gradul mare de promovare se înregistrează la liceele cu elevi buni, unități la care și media de admitere este destul de mare. Rezultatele înregistrate de fiecare liceu la bacalaureat nu sunt doar o consecință a priceperii dascălilor, ci și a „materialului” uman pe care aceștia îl pregătesc. Astfel, oricât de ridicată ar fi calitatea actului educațional, este de așteptat la la unitățile școlare unde mediile de admitere au fost sub cinci, promovabilitatea la bacalaureat să fie, peste patru ani, sub media județeană.

De exemplu, anul acesta, la Grupul Școlar Industrial „Ștefan Procopiu” din Vaslui s-a intrat la Mecanică și cu media 2,90. Medii de admitere foarte mici au fost și la Liceul Tehnologic „Ioan Corivan” din Huși de 2,91 la Mecanică, Liceul Tehnologic „Ion Mincu” din Vaslui cu medii de 2,93 la Industrie alimentară și Liceul Tehnologic „Petru Rareș” din Bârlad, la industrie textilă și pielărie, media 2,94.

Per ansamblu, rezultatele la bacalaureat din acest an sunt cu mult mai bune față de anii trecuți, când gradul de promovabilitate a fost mai scăzut. Anul acesta, în județul Vaslui s-a înregistrat un grad de promovare de 65,47 % înainte de contestații, cu cinci procente peste media națională și cu patru procente mai mare decât anul trecut. De asemenea, evoluția anuală se observă și din faptul că patru elevi din județ au reușit performanța de a obține media 10 la bacalaureat, comparativ cu anul 2013, când nu s-a înregistrat nici o medie de 10. (Roxana NĂSTASĂ)

Pe primul loc se clasează Liceul "Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, unde 98,38% dintre elevi au promovat examenul maturității. Pe locul al doilea se află Colegiul Național "Gheorghe Roșca Codreanu", din Bârlad, cu 94,58 % promovați, urmat de Seminarul Teologic din Huși cu 94,29 %, Colegiul "Cuza Vodă" din Huși cu 91,01 % și Liceul Teoretic "Emil Racoviță" din Vaslui cu 90,91 %. Județul Vaslui se mândrește cu cinci licee de top, unde s-a înregistrat promovabilitate de peste 90% la examenul de bacalaureat din acest an. Pe primul loc se clasează Liceul "Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, unde 98,38% dintre elevi au…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile