Home » Invatamant » Frescă și mucegai

Frescă și mucegai

Una dintre cele mai mari biblioteci școlare din Moldova, ce a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad, se degradează de la zi la zi. În condițiile în care tavanul bibliotecii era plin de igrasie de 7-8 ani, după ploile din acest an, a ajuns un adevărat pericol.

Dacă vremea va fi la fel de ploiasă, sunt riscuri ca, în toamnă sau iarnă, tavanul să sufere în așa măsură încât biblioteca să nu mai poată fi funcțională. Mirosul de mucegai este atât de înțepător, încât nu reziști mai mult de câteva minute fără să strănuți. Biblioteca este situată în corpul A al clădirii, al cărui acoperiș a fost reabilitat în urmă cu 28 de ani. De atunci a fost lăsat de izbeliște, ca de altfel și celelalte corpuri de clădire, cu mici excepții. „Este, într-adevăr, o situație neplăcută să stai în bibliotecă cu lighene atunci când plouă. Dar nu avem deocamdată o sursă financiară care să permită repararea acoperișului. Peticirea nu este o soluție viabilă, se cheltuie bani și problema nu se rezolvă. Avarii pot apărea din an în an”, a declarat Gheorghe Pricop, directorul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”.

Infiltrațiile din tavan au cuprins o suprafață tot mai mare și în următoarele luni vor afecta și fresca de pe peretele de est al bibliotecii.

Pentru reabilitarea acoperișului corpului A, ar fi nevoie de peste 250.000 de lei. Primăria Bârlad nu are banii la acest moment, dar așa cum s-a întâmplat anul trecut cu corpul G, care a fost reabilitat din banii bugetului local, directorul Gheorghe Pricop crede că se vor găsi într-un timp rezonabil sumele necesare acestei investiții.

Deocamdata, pentru 2014, primăria a alocat acestui liceu 90.000 de lei pentru construirea gardului la terenul de sport și pentru separarea centralei termice a liceului de cea a cantinei și internatului. De asemenea, pentru lucrările de igienizare, care deja au demarat, au fost alocați alți 25.000 de lei. (Mihaela NICULESCU)

Una dintre cele mai mari biblioteci școlare din Moldova, ce a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad, se degradează de la zi la zi. În condițiile în care tavanul bibliotecii era plin de igrasie de 7-8 ani, după ploile din acest an, a ajuns un adevărat pericol. Dacă vremea va fi la fel de ploiasă, sunt riscuri ca, în toamnă sau iarnă, tavanul să sufere în așa măsură încât biblioteca să nu mai poată fi funcțională. Mirosul de mucegai este atât de înțepător, încât nu reziști mai mult de câteva minute fără să strănuți. Biblioteca este situată în corpul A…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Centrul Culturii Tradiționale Vaslui colectează calculatoare pentru copiii din mediul rural

În cadrul ”Târgului de Jucării” din acest an, Centrul ...

Peste 4.000 de elevi din municipiul Vaslui își vor primi bursele și pe perioada suspendării cursurilor

de Dănuț CIOBANU  Elevii unităților de învățământ preuniversitar de ...

Viitori subofițeri în practică la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vaslui

Șase viitori subofiţeri jandarmi din cadrul  Şcolii de Subofiţeri ...