Home » Social » Actorul Gruia Novac Jr. a fost condus pe ultimul drum

Actorul Gruia Novac Jr. a fost condus pe ultimul drum

La Teatrul „Victor Ion Popa” era obișnuit să moară doar actorii bătrâni. Gruia Novac Jr. s-a găsit, cu tupeu, să spargă tradiția. S-a îmbățoșat el s-o ia înaintea tuturor, să le facă potecă printre stele lașilor care s-au temut toată viața de un pahar de vin bun, de o țigară sorbită cu nesaț și de un mic ocean de durere care-ți aduce aminte, cu fiecare val care se sparge de suflet, că viața doare. Doare cumplit fără fata minunată care e sânge din sângele tău, dar care nu știe de tine. Iar durerea urlă sfâșietor când nu e amorțită de fumul țigării sorbită cu nesaț. Le-a arătat el, Gruia, tuturor, că durerea se poate duce splendid. Chiar acolo, în lumina reflectoarelor, sus, pe scenă, în văzul tuturor și, totuși, fără ca nimeni să afle.

Trupul neînsuflețit al actorului Gruia Novac Jr. a fost condus, în aplauze, pe ultimul drum, ieri, la Cimitirul “Eternitatea” din Bârlad.

Într-o atmosferă tristă și o vreme închisă, actorul bârlădean a fost plâns de părinți, de colegi și prieteni, dar și de oameni care l-au admirat. Au fost prezente autorități locale, județene, oameni de teatru din localitate și din țară.

Slujba de înmormântare a fost oficiată la Biserica “Sfântul Ioan”. În timpul slujbei, părinții au stat nemișcați la căpătâiul fiului lor, până când acesta a fost scos din biserică.

La ceremonia de la cimitir, părinții și fratele actorului au fost îngenunchiați de durere, Nemaiputând să-și ascundă suferința, au plâns ca niște copii.

Simona MIHĂILĂ

Beatrice ONIȚĂ

La Teatrul "Victor Ion Popa" era obișnuit să moară doar actorii bătrâni. Gruia Novac Jr. s-a găsit, cu tupeu, să spargă tradiția. S-a îmbățoșat el s-o ia înaintea tuturor, să le facă potecă printre stele lașilor care s-au temut toată viața de un pahar de vin bun, de o țigară sorbită cu nesaț și de un mic ocean de durere care-ți aduce aminte, cu fiecare val care se sparge de suflet, că viața doare. Doare cumplit fără fata minunată care e sânge din sângele tău, dar care nu știe de tine. Iar durerea urlă sfâșietor când nu e amorțită de…

Review Overview

User Rating: 4.6 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: