Home » Justitie » Traficanți de droguri de mare risc, se cer în libertate

Traficanți de droguri de mare risc, se cer în libertate

Condamnați pentru trafic de droguri de mare risc, vasluienii Mircea Mihalachi și Dumitru Ignat vor în libertate. Cererea lor a fost motivată de faptul că ambii au părinții bolnavi și aceștia au nevoie de atenție și îngrijire din partea celor doi inculpați. Tribunalul Vaslui a respins cererile formulate și traficanții vasluieni își vor aștepta sentința definitivă tot în spatele gratiilor.

Alexandru CROITORU

Condamnați la închisoare pentru trafic internațional de droguri de mare risc, Ignat dumitru șI Mihalaci Mircea, au cerut ieri, Tribunalului Vaslui, înlocuirea arestului preventive cu eliberarea sub control judiciar. Cererile formulate de cei doi s-au bazat pe faptul că ambii ar avea părinții bolnavi și arestarea lor a dus la agravarea bolilor de care sufereau dar și la apariția unor alte probleme familiale.

“Cer să fiu lăsat în libertate ținând cont de faptul că nu mai pot influența martorii sub nici o formă, am mama bolnavă și fetița nu și-a mai continuat studiile”, spune Dumitru Ignat în motivarea lui.

Tot părinți bolnavi motivează și celălalt inculpat: “Știu că voi executa pedeapsa cu închisoare și nu am de gând să mă sustrag. Cererea de față o motivez prin faptul că ambii părinți îmi sunt bolnavi, dar am de rezolvat și problemele legate de contractul de muncă rămas suspendat după arestare”.

După ce instanța de judecată a luat aminte de cele spuse de cei doi și de discursurile ținute de avocații apărării, Tribunalul Vaslui a respins ca nefondate cererile de eliberare sub control judiciar.

Dumitru Ignat a fost condamnat, de prima instanță, la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare, iar Mihalachi a primit o pedeapsă de 3 ai, o lună și 10 zile de închisoare cu executare. Alături de cei doi a mai fost condamnată, la o pedeaspă de 3 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere Daniela Voduță, soția lui Ignat.

Prinși în flagrant cu drogurile în colet

Mihalachi și Ignat au fosst arestați anul trecut, în luna octombrie, după ce primul a fost prins în flagrant de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui în timp ce ridica un colet cu droguri din Autogara Vaslui. Coletul fusese trimis din Spania de soția lui Ignat, Daniela Voduță. Încercând să scape de vreo banuială, bărbatul i-a cerut soției sale să expedieze coletul pe numele complicelui lui fără să știe că telefoanele le erau monitorizate. Cercetările procurorilor DIICOT au arătat faptul că cei doi soți au locuit timp de șapte ani în Spania. În 2012, Ignat a revenit în țară și a deschis un bar în Moara Grecilor, de unde vindea droguri celor care îI inspirau încredere, fie la pliculețe, fie sub formă de țigări. Rămasă în Spania, soția acestuia se ocupa cu aprovizionarea de stupefiante, iar pentru acest lucru au căutat o firmă de curierat care să nu umble în pachete, deoarece stupefiantele miroseau destul de puternic.

În timpul cercetărilor, Mihalachi și-a recunoscut faptele, mai ales că asupra sa au fost găsite și câteva pliculețe cu cannabis, dar partenerul său de afaceri, Ignat a preferat să se preleveze de dreptul la tăcere. Cu toate acestea, probele adunate au dus la condamnarea lui, mai ales că una din probe a fost obținută chiar în timpul perchezițiilor când, la ușa lui Ignat, “mascații” s-au trezit cu doi clienți. De altfel, Ignat a mai fost închis pentru furt și eliberat mai devreme așa că, drept pentru care acum va executa și restul pedepsei.

Ignat a făcut scandal și în fața instanței

În timpul audierilor din sala de judecată din toamna trecută, a avut loc un incident mai puțin obișnuit. În timp ce Mircea Mihalachi, singurul care a preferat să vorbească, se destăinuia magistraților vasluieni, povestea a ajuns într-un punct culminant. Chiar dacă ceea ce povestea Mihalachi era total diferit față de ceea ce a povestit în timpul urmăririi penale, la un moment dat, în timp ce povestea că a primit de la Ignat două pliculețe de cannabis, acesta din urmă și-a ieșit din fire și a început să urle și să-l facă mincinos pe complicele lui. Cu ocazia acestui incident, magistrații au aflat că cei doi erau încarcerați în aceeași celulă. Magistrații și-au dat seama, atunci, că ceva se întâmplă, mai ales că declarația dată de Mircea Mihalache a fost confuză până la final, dar, deși, inițial a spus că nu vrea să fie judecat în baza acordului de recunoaștere, în câteva momente de sinceritate a recunoscut că este consumator de droguri. Conducerea Penitenciarului Vaslui a dispus o anchetă în acest caz și a decis să îi separe pe cei doi din celulă.

Condamnați pentru trafic de droguri de mare risc, vasluienii Mircea Mihalachi și Dumitru Ignat vor în libertate. Cererea lor a fost motivată de faptul că ambii au părinții bolnavi și aceștia au nevoie de atenție și îngrijire din partea celor doi inculpați. Tribunalul Vaslui a respins cererile formulate și traficanții vasluieni își vor aștepta sentința definitivă tot în spatele gratiilor. Alexandru CROITORU Condamnați la închisoare pentru trafic internațional de droguri de mare risc, Ignat dumitru șI Mihalaci Mircea, au cerut ieri, Tribunalului Vaslui, înlocuirea arestului preventive cu eliberarea sub control judiciar. Cererile formulate de cei doi s-au bazat pe faptul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: