Home » Business » RCS&RDS aduce clarificări legate de acordul cu Vodafone: datele în roaming – gratuite până în septembrie, în limita a 100 MB pe lună

RCS&RDS aduce clarificări legate de acordul cu Vodafone: datele în roaming – gratuite până în septembrie, în limita a 100 MB pe lună

Compania RCS&RDS, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală de comunicații, a publicat luni, pe pagina web proprie, noi informații despre condițiile în care clienții serviciilor sale de telefonie mobilă pot avea acces la rețeaua Vodafone în zonele în care rețeaua Digi Mobil nu are acoperire, pe baza contractului de roaming național semnat între cei doi operatori în luna aprilie a acestui an.

Informațiile de pe pagina web a RCS&RDS confirmă oficial existența unei limite de 100 MB pe lună în utilizarea serviciilor de net mobil furnizate înafara rețelei Digi Mobil, prin intermediul infrastructurii Vodafone, despre care compania afirmă acum că ar fi oferit în mod suplimentar față de traficul inclus în abonamentul sau extraopțiunea clienților Digi Mobil.

Clienții Digi Mobil au reclamat în ultimele zile impunere acestor limite. Inițial, RCS&RDS nu a precizat decât că din iulie clienții vor avea acces și la serviciile de date în roaming (prin rețeaua Vodafone) fără a informa asupra unor eventuale limite sau necesitatea de a plăti pentru a folosi internetul în roaming.

Informațiile actualizate de pe pagina web a RCS&RDS sună astfel: “Acum îți oferim internet mobil și în roaming național. Poți utiliza acum Digi Net Mobil la nivel extins, național! Primești 100 MB / lună pentru date în roaming național, pe care îi poți utiliza gratuit până la 30 septembrie 2014”.

După depășirea acestei limite accesul la net al clienților Digi Mobil prin rețeaua Vodafone este blocat, adaugă oficialii RCS&RDS “Utilizarea datelor mobile în roaming național se poate face în limita a 100 MB în fiecare lună (până la 30.09.14). După consumarea traficului inclus, se limitează navigarea în rețeaua de date mobile în roaming național. Cei 100 MB oferiți lunar pentru utilizarea internetului mobil în roaming național, sunt suplimentari față de traficul inclus pentru internet în cadrul abonamentului de voce.  Anumite modele de telefoane necesită activarea opțiunii de date mobile în roaming.  Ofertă promoțională cu 100 MB/luna gratuit pentru internet mobil în roaming național este valabilă în cadrul serviciilor de telefonie mobilă și date mobile (pe telefon) ale RCS & RDS.”

Compania aduce o serie de clarificări și în ce privește categoriile de utilizatori care pot utiliza serviciile de date prin rețeaua Vodafone: “Te poți conecta la internet în roaming național:  dacă ai un abonament de telefonie mobilă Digi Mobil care include internet mobil; dacă ai activată opțiunea de Date Mobile în roaming în telefonul tău (majoritatea telefoanelor au deja activată această opțiune, deci te vei conecta automat la internet în roaming național). Îți oferim cei 100 MB/lună suplimentar față de traficul pentru internetul mobil inclus în abonamentul de voce”.

RCS&RDS face aceste clarificări în contextul în care un număr în creștere de utilizatori a solicitat companiei explicații în legătură cu condițiile în care își pot utiliza telefoanele în zonele în care Digi Mobil nu are acoperire. ZF a scris de asemenea ieri despre acest subiect.

Noile informații publicate de RCS&RDS lasă însă în continuare întrebări fără răspuns: va fi limitată și utilizarea serviciilor de voce în roaming – și dacă da după ce criterii? Ce se întâmplă din octombrie cu serviciile de date – vor mai fi accesibile în roaming – gratuit, contra cost sau cum?

Sursa: zf.ro

Compania RCS&RDS, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală de comunicații, a publicat luni, pe pagina web proprie, noi informații despre condițiile în care clienții serviciilor sale de telefonie mobilă pot avea acces la rețeaua Vodafone în zonele în care rețeaua Digi Mobil nu are acoperire, pe baza contractului de roaming național semnat între cei doi operatori în luna aprilie a acestui an. Informațiile de pe pagina web a RCS&RDS confirmă oficial existența unei limite de 100 MB pe lună în utilizarea serviciilor de net mobil furnizate înafara rețelei Digi Mobil, prin intermediul infrastructurii Vodafone, despre care…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile