Home » Sanatate » Se întorc căpușele!

Se întorc căpușele!

Atenție maximă la căpușe: în numai două zile, doi bârlădeni au ajuns pe mâna medicilor de la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului de Urgență „Elena Beldiman”, după ce au fost înțepați de căpușe. Ambele sunt acum în afara oricărui pericol, însă medicii le recomandă persoanelor mușcate de căpușe să nu intre în panică, ci să se prezinte la spital, cât mai repede posibil.

Înțepătura acestor insecte este deosebit de periculoasă dacă nu se intervine imediat. Cea mai gravă consecință este Boala Lyme, provocată de o bacterie transferată de căpușă în timpul mușcăturii. Această boală este responsabilă de o serie de afecțiuni care pot conduce chiar și la deces.

Oamenii trebuie să țină cont de câteva recomandări: dacă ies la plimbare prin parc sau în spații deschise, este bine să poarte haine de culori deschise care să le protejeze brațele și picioarele; să poarte pantaloni lungi, iar încălțămintea să nu fie prevăzută cu decupaje. De asemenea, pentru a evita posibilele înțepături cetățenii își pot aplica un spray repelent pentru insecte.

În altă ordine de idei, în week-end-ul care tocmai a trecut, 307 pacienți au ajus la spital cu diverse afecțiuni.

Sătul de viața de zi cu zi un bărbat a avut de gând să încheie socotelile cu viața, a încercat să se sinucidă, a luat mai multe pastile, provocându-și o intoxicație medicamentoasă. Acesta avea 49 de ani, era din mediul rural. Din fericire, planul său nu a „dat roade” întrucât a fost adus la spital, iar medicii au reușit să-l stabilizeze.

De asemenea, maidanezii continuă să facă victime. Doi oameni au intrat pe mâinile cadrelor medicale după ce au fost mușcate de câine. Acestea au primit îngrijiri medicale și le-a fost administrat un tratament antirabic, acum fiind în afara oricărui pericol. (Daniela PORUMB)

Atenție maximă la căpușe: în numai două zile, doi bârlădeni au ajuns pe mâna medicilor de la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului de Urgență "Elena Beldiman", după ce au fost înțepați de căpușe. Ambele sunt acum în afara oricărui pericol, însă medicii le recomandă persoanelor mușcate de căpușe să nu intre în panică, ci să se prezinte la spital, cât mai repede posibil. Înțepătura acestor insecte este deosebit de periculoasă dacă nu se intervine imediat. Cea mai gravă consecință este Boala Lyme, provocată de o bacterie transferată de căpușă în timpul mușcăturii. Această boală este responsabilă de o…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: