Home » Administratie » Cazul "Tomescu" a declanșat acțiunea "Acoperișul"

Cazul "Tomescu" a declanșat acțiunea "Acoperișul"

Bârlădenii care și-au construit poduri sau acoperișuri pe bloc vor trebui fie să le demoleze, fie să le amenajeze conform unui proiect de specialitate. Măsura este luată de Prefectura Vaslui, ca urmare a accidentului de acum doi ani, când un bârlădean a murit după ce a fost lovit de zăpada care a alunecat de pe acoperișul fostului Magazin General.

Simona MIHĂILĂ

Agitație mare în rândul bârlădenilor care și-au ridicat acoperișuri, poduri sau mansarde pe planșeul blocului: vor trebui să prezinte documente doveditoare că au fost construite în baza unui proiect întocmit de un arhitect, că dețin autorizație de construcție sau, în caz contrar, vor fi nevoiți să le demoleze.

Decizia, care aparține Prefecturii Vaslui, este în strânsă legătură cu evenimentul tragic petrecut în urmă cu doi ani la Bârlad, când un bărbat a murit după ce i-a căzut în cap o bucată de gheață desprinsă de pe acoperișul fostului Magazin General din oraș. În urma procesului, instanța a decis că vinovatul principal este Dumitru Tomescu, directorul SC Paloda SA, în proprietatea căreia se află clădirea cu pricina, și l-a condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare.

Prefectura a împuternicit Poliția comunitară Bârlad cu inventarierea și identificarea acestor construcții.

radoi_vasile32„La rândul nostru, am trimis tuturor asociațiilor de proprietari din localitate câte o adresă prin care le solicităm să prezinte o listă cu aceste blocuri. Ulterior, vom face și noi verificări prin sondaj pentru a avea garanția că listele prezentate de administratori au fost corect întocmite”, a declarat pentru Est News Vasile Rădoi, directorul Poliției comunitare Bârlad.

Construcțiile de pe blocuri trebuie să aibă o o anumită structură de rezistență, trebuie să fie prevăzute cu uluci pentru scurgerea apei în așa fel încât, în caz de furtuni puternice sau în momentul topirii zăpezii să nu pună în pericol viața oamenilor.

În consecință, cei care nu dețin autorizație de construcție trebuie să meargă la Primăria Bârlad pentru a intra în legalitate. Dacă refuză să se supună deciziei autorităților, riscă amenzi cuprinse între 1.000 și 10 mii de lei, plus demolarea construcției.

Bârlădenii care și-au construit poduri sau acoperișuri pe bloc vor trebui fie să le demoleze, fie să le amenajeze conform unui proiect de specialitate. Măsura este luată de Prefectura Vaslui, ca urmare a accidentului de acum doi ani, când un bârlădean a murit după ce a fost lovit de zăpada care a alunecat de pe acoperișul fostului Magazin General. Simona MIHĂILĂ Agitație mare în rândul bârlădenilor care și-au ridicat acoperișuri, poduri sau mansarde pe planșeul blocului: vor trebui să prezinte documente doveditoare că au fost construite în baza unui proiect întocmit de un arhitect, că dețin autorizație de construcție sau,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. O mare besina cu stropi,reduceti golania patrulati pe strazi ne omoara tiganii

%d blogeri au apreciat: