Home » Sanatate » Vârstnicii și cardiacii, în spital din cauza căldurii

Vârstnicii și cardiacii, în spital din cauza căldurii

Temperaturile ridicate din ultimile zile au dus la creșterea numărului solicitărilor la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui.

Potrivit managerului SAJ Vaslui, Aurora Popa, cei mai afectați de temperaturile ridicate înregistrate în ultimele zile au fost vârstnicii, care, având o patologie preexistentă, sunt predispuși la afecțiuni date de temperaturile extreme.

“Numai în cursul zilei de luni am avut 143 de solicitări, mai multe decât într-o zi obișnuită. Au crescut solicitările la cazurile de accidente vasculare cerebrale la persoanele în vârstă, la patologia cardiacă și la lipotimii. În aceste cazuri, temperaturile ridicate reprezintă un factor favorizant”, a declarat managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

Spre deosebire de anul trecut, situația nu este la fel de gravă, având în vedere că în prezent perioada de caniculă nu a fost prea mare. (Roxana NĂSTASĂ)

Temperaturile ridicate din ultimile zile au dus la creșterea numărului solicitărilor la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui. Potrivit managerului SAJ Vaslui, Aurora Popa, cei mai afectați de temperaturile ridicate înregistrate în ultimele zile au fost vârstnicii, care, având o patologie preexistentă, sunt predispuși la afecțiuni date de temperaturile extreme. "Numai în cursul zilei de luni am avut 143 de solicitări, mai multe decât într-o zi obișnuită. Au crescut solicitările la cazurile de accidente vasculare cerebrale la persoanele în vârstă, la patologia cardiacă și la lipotimii. În aceste cazuri, temperaturile ridicate reprezintă un factor favorizant", a declarat managerul SAJ Vaslui,…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Ana Rinder: 95% din intervențiile în domeniul urologic vor fi făcute la Spitalul de Urgență Vaslui

Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui susține că ...

400.000 de lei pentru serviciul urologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui

Persoanele care suferă de dureri din cauza calculilor renali ...

Vizitarea pacienților din Spitalul Județean de Urgență Vaslui, interzisă până la 15 iunie

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui a prelungit  sistarea ...