Home » Sanatate » Vârstnicii și cardiacii, în spital din cauza căldurii

Vârstnicii și cardiacii, în spital din cauza căldurii

Temperaturile ridicate din ultimile zile au dus la creșterea numărului solicitărilor la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui.

Potrivit managerului SAJ Vaslui, Aurora Popa, cei mai afectați de temperaturile ridicate înregistrate în ultimele zile au fost vârstnicii, care, având o patologie preexistentă, sunt predispuși la afecțiuni date de temperaturile extreme.

„Numai în cursul zilei de luni am avut 143 de solicitări, mai multe decât într-o zi obișnuită. Au crescut solicitările la cazurile de accidente vasculare cerebrale la persoanele în vârstă, la patologia cardiacă și la lipotimii. În aceste cazuri, temperaturile ridicate reprezintă un factor favorizant”, a declarat managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

Spre deosebire de anul trecut, situația nu este la fel de gravă, având în vedere că în prezent perioada de caniculă nu a fost prea mare. (Roxana NĂSTASĂ)

Temperaturile ridicate din ultimile zile au dus la creșterea numărului solicitărilor la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui. Potrivit managerului SAJ Vaslui, Aurora Popa, cei mai afectați de temperaturile ridicate înregistrate în ultimele zile au fost vârstnicii, care, având o patologie preexistentă, sunt predispuși la afecțiuni date de temperaturile extreme. "Numai în cursul zilei de luni am avut 143 de solicitări, mai multe decât într-o zi obișnuită. Au crescut solicitările la cazurile de accidente vasculare cerebrale la persoanele în vârstă, la patologia cardiacă și la lipotimii. În aceste cazuri, temperaturile ridicate reprezintă un factor favorizant", a declarat managerul SAJ Vaslui,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile