Home » World » Marș alb la Amsterdam pentru victimele zborului MH17

Marș alb la Amsterdam pentru victimele zborului MH17

Mii de persoane, majoritatea îmbrăcate în alb, au participat miercuri seara, la Amsterdam, la un marș al tăcerii în onoarea celor 298 de victime ale zborului MH17, printre care și 193 de olandezi, a constatat un jurnalist.

Participanții la marș s-au reunit în Piața Dam, în centrul orașului, ca urmare a unui apel lansat pe Facebook în ziua în care întreaga țară a ținut doliu pentru cele 298 de victime ale zborului MH17.

Marșul, lung de peste un kilometru, a început la ora locală 20.15 (21.15, ora României) și s-a încheiet o oră mai târziu. La sfârșitul marșului, numeroase persoane aflate la fața locului au lansat baloane albe către cer.

„Este important să ne adunăm, să arătăm că suntem cu toții împreună, că simțim durerea familiilor și prietenilor”, a explicat pentru AFP Leon, în vârstă de 35 de ani.

„Este important ca toată lumea să poarte alb, culoarea speranței”, a adăugat el.

Un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines a fost doborât joi în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de separatiștii proruși.

Principalele acuzații sunt aduse separatiștilor, care ar fi utilizat o rachetă furnizată de Rusia. La rândul său, Moscova acuză Guvernul ucrainean.

„Este de necrezut că în 2014 un avion civil este doborât de o rachetă. Sper să se facă lumină asupra acestor evenimente”, a declarat Tim, în vârstă de 35 de ani.

Primele cadavre ale victimelor au fost aduse miercuri după-amiaza în Olanda. După o ceremonie la aeroport, cadavrele au fost transportate într-o bază militară olandeză pentru a fi identificate.

Sursa: mediafax.ro

Mii de persoane, majoritatea îmbrăcate în alb, au participat miercuri seara, la Amsterdam, la un marș al tăcerii în onoarea celor 298 de victime ale zborului MH17, printre care și 193 de olandezi, a constatat un jurnalist. Participanții la marș s-au reunit în Piața Dam, în centrul orașului, ca urmare a unui apel lansat pe Facebook în ziua în care întreaga țară a ținut doliu pentru cele 298 de victime ale zborului MH17. Marșul, lung de peste un kilometru, a început la ora locală 20.15 (21.15, ora României) și s-a încheiet o oră mai târziu. La sfârșitul marșului, numeroase persoane…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: