Home » Administratie » Ploile au produs pagube în județul Vaslui

Ploile au produs pagube în județul Vaslui

Ploile căzute în perioada 11-12 iulie în județul Vaslui au produs pagube însemnate în opt localități de pe raza comunelor Epureni, Zorleni și Roșiești. Au fost înregsitrate 19 locuințe avariate, dintre care patru prezintă risc de prăbușire, au fost distruse 28 de hectare de teren arabil și 20 de hectare de pășune, au fost colmatate 30 de fântâni, două sisteme de alimentare cu apă. De asemenea, au mai fost distruse două podețe și aproximativ 20 de km de drumuri comunale.

Am cerut sprijinul Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale și am solicitat 30 de tone de motorină necesară decolmatării albiilor râurilor din interiorul localităților unde s-au produs inundații. De asemenea, am cerut Agenției de Prestații Sociale acordarea, în cadrul legal, de ajutoare de urgență familiilor a căror locuințe au fsot grav avariate de inundații. Referitor la situația barajului din zona numită «Râpa lui Enache» din comuna Vulturești, filiala județeană a Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare are alocată, pentru refacerea acestuia, suma de 157.051 lei”, a spus prefectul județului, Andrei Puică. (A.C.)

Ploile căzute în perioada 11-12 iulie în județul Vaslui au produs pagube însemnate în opt localități de pe raza comunelor Epureni, Zorleni și Roșiești. Au fost înregsitrate 19 locuințe avariate, dintre care patru prezintă risc de prăbușire, au fost distruse 28 de hectare de teren arabil și 20 de hectare de pășune, au fost colmatate 30 de fântâni, două sisteme de alimentare cu apă. De asemenea, au mai fost distruse două podețe și aproximativ 20 de km de drumuri comunale. “Am cerut sprijinul Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale și am solicitat 30 de tone de motorină…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile