Home » Invatamant » O nouă șansă pentru elevii care nu au luat bac-ul

O nouă șansă pentru elevii care nu au luat bac-ul

Emoțiile nu s-au încheiat pentru elevii clasei a XII-a, aproape 1.300 de elevi vasluieni urmând să susțină examenul de maturitate în toamnă.

 Dacă cei care au reușit să promoveze bac-ul în vară au mers plini de emoție la facultate să-și depună dosarul de înscriere, cei care nu au reușit să ia o notă de trecere s-au reîntors la secretariatele liceelor pentru a se înscrie la cea de a doua sesiune, care va fi în toamnă. Astfel, în perioada 14-18 iulie elevii vasluieni s-au înscris la cea de a doua sesiune a bac-ului ce se va desfășura începând cu 18 august.

În județul Vaslui, s-au încris 1.298 de elevi, care după eșecul din vară și-au promis lor că vor pune burta pe carte pentru a reuși să treacă de examenul de maturitate. Dintre aceștia 535 s-au înscris la liceele din Bârlad, iar restul de 763 la Vaslui, aici fiind încadrați și cei de la Huși și Negrești.

De asemenea, numărul celor care dau bacalaureatul în toamnă s-ar putea modifica, întrucât la începutul lui august 546 de elevi din județ au programate examenele de corigență, mai exact în perioada 6-7 august. Cei care vor promova au șansa ca pe 9 august să se înscrie la examenul de bacalaureat.

Prin urmare, cei care nu au reușit să ia bac-ul din prima, sau cei care vor reuși să treacă de corigențe sunt nevoiți să învețe, întrucât în mai puțin de o lună vor participa la cea de a doua sesiune.

Aceasta va începe pe 18 august când va avea loc evaluarea competențelor de comunicare la limba română, fiind urmată de evaluarea competențelor într-o limbă de circulație internațională, ce va avea loc pe 19-20 august. Ultima probă orală, cea de evaluare a competențelor digitale, este programată în perioada 21-22 august.

Elevii vasluieni și nu numai care susțin bacalaureatul în toamnă vor avea prima probă scrisă la limba și literatura română pe 25 august. Următorul examen scris va avea loc pe 27 august, când elevii vor susține proba obligatorie a profilului, în timp ce pe 29 august este programată ultima probă, respectiv, cea la alegere a profilului și specializării.

După susținerea examenelor, elevilor nu le rămâne decât să aștepte rezultatele, care vor fi afișate pe 1 septembrie. Totodată, candidații care vor fi nemulțumiți de notele obținute pot face contestație, urmând ca mediile finale să fie afișate pe 4 septembrie.

Condițiile vor fi la fel de stricte în timpul susținerii examenului, iar nivelul de dificultate al subiectelor va fi similar celor din prima sesiune.

Elevii au dreptul să susțină examenul maturității de două ori gratuit, iar a treia oară trebuie să plătească o taxă de 230 de lei.

În sesiunea de vară a bacalaureatului din acest an, rata de promovare a fost de 65,47%. (Daniela PORUMB)

Emoțiile nu s-au încheiat pentru elevii clasei a XII-a, aproape 1.300 de elevi vasluieni urmând să susțină examenul de maturitate în toamnă.  Dacă cei care au reușit să promoveze bac-ul în vară au mers plini de emoție la facultate să-și depună dosarul de înscriere, cei care nu au reușit să ia o notă de trecere s-au reîntors la secretariatele liceelor pentru a se înscrie la cea de a doua sesiune, care va fi în toamnă. Astfel, în perioada 14-18 iulie elevii vasluieni s-au înscris la cea de a doua sesiune a bac-ului ce se va desfășura începând cu 18 august.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: