Home » Sanatate » Plângere penală pentru malpraxis la Bârlad

Plângere penală pentru malpraxis la Bârlad

Personalul medical care l-a avut în îngrijire și supraveghere pe bărbatul care s-a aruncat pe fereastra spitalului bârlădean va trebui să răspundă în fața organelor de anchetă. Vom merge până în pânzele albe ca să se facă dreptate. Vrem să știm ce medicamente a primit tatăl nostru, de ce a fost legat și cu permisiunea cui, de ce nu era supravegheat, deși se afla la terapie intensivă, cât timp a trecut de când s-a aruncat pe geam și până a fost găsit. Mai vrem să știm de ce durează atât de mult raportul medico-legal. Explicații legate de proceduri care necesită timp, nu acceptăm”, spune fiica celui decedat.

Simona MIHĂILĂ

Familia lui Vasile Chiroșcă, bărbatul din Blăgești care a murit după ce s-a aruncat de la o fereastră a Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, a decis să-și pornească lupta împotriva celor care s-ar putea face responsabili de această tragedie: a făcut plângere penală pentru malpraxis împotriva medicilor spitalului.

Cele două fiice ale bărbatului și-au înregistrat plângerea la Poliția Bârlad, vineri, 25 iulie, la îndemnul avocatului familiei.

plangere-penalaGestul lor vine la exact o lună de la drama care le-a dat viața peste cap și pe care nu au reușit să și-o explice. Tatăl lor, în vârstă de 70 de ani, deși avusese în trecut probleme cu inima, era un om plin de viață, care avea planuri de viitor și niciodată nu i-a trecut prin cap să-și pună capăt zilelor. Cu atât mai puțin înainte cu câteva ore de gestul său inexplicabil, când tocmai vorbise cu una dintre fiice. Îi spusese că se simte mai bine, că a mâncat și că era nerăbdător să iasă din spital, ca să-și poată vedea de animalele și de muncile de la țară.

Reamintim că Vasile Chiroșcă fusese internat pe 22 iunie din cauza unor probleme respiratorii, la Pneumologie. Familia a aflat că de acolo a fost transferat la ATI din cauză că ar fi suferit „o semipareză pe partea dreaptă”. Cât a stat aici, fiica lui nu a fost lăsată să îl vadă. Noaptea, omul s-a aruncat de la fereastră. Nu se știe la ce oră s-a întâmplat, însă a fost găsit de personalul spitalului la unu noaptea, prăbușit cu fața în jos. A murit 12 ore mai târziu, în ambulanța care îl transporta pentru investigații la computerul tomograf, din cauza căzăturii care i-ar fi afectat organele interne.

Familia nu se poate împăca absolut deloc cu gândul acestei sinucideri. Suspiciunile îi sunt întărite de atitudinea cadrelor medicale care nu doar că nu au lăsat-o pe fiică să-și vadă tatăl, dar nu i s-a spus nici care sunt medicamentele care i-au fost administrate. Semnele de întrebare referitoare la medicație au apărut în momentul în care, din dorința de a-și motiva lipsa de vigilență, medicii i-au lăsat fiicei să înțeleagă că s-au bazat pe faptul că bătrânul fusese legat de pat. De aici, altă întrebare: de ce era legat de pat? Răspunsul: pentru că delira. Și iarăși, familia s-a întrebat de ce delira un om care toată viața lui fusese perfect sănătos la cap.

„Vom merge până în pânzele albe ca să se facă dreptate. Vrem să știm ce medicamente a primit tatăl nostru, de ce a fost legat și cu permisiunea cui, de ce nu era supravegheat, deși se afla la terapie intensivă, cât timp a trecut de când s-a aruncat pe geam și până a fost găsit. Mai vrem să știm de ce durează atât de mult raportul medico-legal. Explicații legate de proceduri care necesită timp, nu acceptăm. Suntem adulți și am aflat și noi până la vârsta asta, tot de la specialiști, în cât timp se poate face un asemenea raport. Faptul că durează așa de mult ne ridică alte bănuieli. Sperăm din tot sufletul ca o mână să nu spele pe alta. Chiar dacă este vorba de un om bătrân, pentru noi este tatăl nostru, iar pentru toată lumea era un om, nu «un pacient»”, a declarat în exclusivitate pentru Est News, Valerica Gabriela Mitran, una dintre fiicele bărbatului

Toate acestea sunt întrebări la care personalul medical care l-a avut sub supraveghere și în îngrijire pe Vasile Chiroșcă va trebui să răspundă în fața organelor de anchetă.

Personalul medical care l-a avut în îngrijire și supraveghere pe bărbatul care s-a aruncat pe fereastra spitalului bârlădean va trebui să răspundă în fața organelor de anchetă. Vom merge până în pânzele albe ca să se facă dreptate. Vrem să știm ce medicamente a primit tatăl nostru, de ce a fost legat și cu permisiunea cui, de ce nu era supravegheat, deși se afla la terapie intensivă, cât timp a trecut de când s-a aruncat pe geam și până a fost găsit. Mai vrem să știm de ce durează atât de mult raportul medico-legal. Explicații legate de proceduri care necesită…

Review Overview

User Rating: 4.53 ( 2 votes)

About Mihai Vasile

One comment

  1. Didita Gheltu

    nu va lasati………aflati adevarul pt ca nu veti avea liniste