Home » Justitie » Procurorul Șelaru, reținut pentru trafic de influență

Procurorul Șelaru, reținut pentru trafic de influență

Vasile Șelaru, procuror în cadrul Parchetului de le lângă Tribunalul Vaslui, a fost reținut, aseară, sub acuzația de trafic de influență. Potrivit procurorilor DNA, el a promis mai multor persoane că poate influența soluționarea favorabilă a unor cauze în care erau cercetate. Pentru intervențiile sale, a primit bani sau cazare la mare.

Alex SAVA

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au dispus, aseară, reținerea pentru 24 de ore a lui Vasile Șelaru, procuror în cadrul Parchetului de le lângă Tribunalul Vaslui, sub acuzația de trafic de influență.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, „la sfârșitul anului 2013 inculpatul șelaru Vasile, în considerarea influenței pe care o avea asupra mai multor magistrați de la instanțele de control judiciar din județul Iași, i-a promis unei persoane că va efectua anumite demersuri, în sensul soluționării favorabile a unei cereri de recurs.
În acest context, a solicitat cu împrumut suma de 13.000 lei fără a se stabili un termen clar de restituire. După aproximativ 2-3 săptămâni de la acordarea împrumutului inculpatul șelaru Vasile a restituit suma de 5.000 lei, iar diferența de 8.000 lei a fost păstrată pentru continuarea demersurilor respective”.

Din cercetările efectuate de procurorii DNA, se pare că acesta nu este singurul caz în care procurorul Vasile Șelaru ar fi primit bani pentru a „ajuta” diverse persoane. Pe 27 mai, „lăsând impresia că are influență asupra unui ofițer de poliție din cadrul IPJ Vaslui, care avea spre soluționare o cerere de avizare a unei firme de pază, a solicitat suma de 700 lei, pentru a-l determina pe ofițerul respectiv să rezolve favorabil acea cerere”, se mai arată în comunicat.

Două zile mai târziu, procurorul vasluian a promis unei persoane că va interveni pe lângă un procuror de la Bârlad, care supraveghea cercetările într-un dosar penal, acceptând pentru această intervenție cazarea într-un imobil de pe litoralul românesc.
Pentru a crea acestei persoane convingerea că influența pe care o are asupra procurorului de caz este reală, pe 30 mai s-a dus la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, unde a intrat o perioadă scurtă de timp.

Vasile Șelaru, procuror în cadrul Parchetului de le lângă Tribunalul Vaslui, a fost reținut, aseară, sub acuzația de trafic de influență. Potrivit procurorilor DNA, el a promis mai multor persoane că poate influența soluționarea favorabilă a unor cauze în care erau cercetate. Pentru intervențiile sale, a primit bani sau cazare la mare. Alex SAVA Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au dispus, aseară, reținerea pentru 24 de ore a lui Vasile Șelaru, procuror în cadrul Parchetului de le lângă Tribunalul Vaslui, sub acuzația de trafic de influență. Potrivit unui comunicat de presă al DNA, „la sfârșitul anului 2013…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: