Home » Sanatate » Creștere alarmantă a numărului celor care își pun capăt zilelor

Creștere alarmantă a numărului celor care își pun capăt zilelor

La sfârșitul săptămânii trecute, cinci persoane au ajuns la spital după ce s-au intoxicat voluntar cu substanțe etnobotanice, cu medicamente.

Cinci persoane au ajuns la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, după ce au încercat să-și pună capăt zilelor, în week-end-ul care tocmai a trecut.

Sătui de traiul de zi cu zi, copleșiți de diversele probleme pe care le întâmpină tot mai multe persoane aleg să renunțe la ceea ce au mai de preț, viața. Fie că au dezamăgiri în dragoste, fie că rămân fără serviciu aceștia recurg la diverse moduri de a-și face singuri rău, ajungând chiar până la moarte.

În cazul celor cinci care au intrat pe mâinile medicilor bârlădeni, metoda aleasă a fost fie consumul de substanțe etnobotanice, fie ingerarea de medicamente. A fost și o persoană care s-a automutilat, tăindu-se pe picior, cel mai probabil cu o lamă cuțit.

Din fericire, aceștia au acum o nouă șansă la viață, întrucât medicii au reușit să-i salveze.

Una dintre persoane este un bărbat în vârstă de 30 de ani, din comuna Voinești. El a vrut să-și încheie socotelile cu viața luând mai multe medicamente cu alcool. În momentul de față este internat la secția ATI.

Tot acolo se află și o femeie de 42 de ani, din satul Grivița, care a ingerat voluntar medicamente de teotard. Aceasta are și antecedente psihiatrice.

De asemenea, un tânăr din localitatea Iana, de 21 de ani, a înghitit medicamente în mod voluntar. În lumea de dincolo a vrut să plece și o tânără de 28 de ani care s-a automutilat. Ea este din satul Bogdănești, iar în urma unei despărțiri de iubit a recurs la acest gest extrem. A fost adusă la spital cu multiple plăgi tăiate la gamba stângă.

Tot în acest weekend un copil de 15 ani a ajuns pe mâna medicilor de la spitalul bârlădean după ce a consumat etnobotanice.

Un caz efectiv iesit din comun a fost cel al unui tânăr de 20 de ani care a fost adus la spital de șase ori într-o singură zi. De fiecare dată după ce primea îngrijiri medicale el era externat și cădea lat pe trotuarele din Bârlad. Cetățenii care treceau pe lângă el nu ezitau să cheme ambulanța pentru a primi ajutor. (Daniela PORUMB)

La sfârșitul săptămânii trecute, cinci persoane au ajuns la spital după ce s-au intoxicat voluntar cu substanțe etnobotanice, cu medicamente. Cinci persoane au ajuns la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, după ce au încercat să-și pună capăt zilelor, în week-end-ul care tocmai a trecut. Sătui de traiul de zi cu zi, copleșiți de diversele probleme pe care le întâmpină tot mai multe persoane aleg să renunțe la ceea ce au mai de preț, viața. Fie că au dezamăgiri în dragoste, fie că rămân fără serviciu aceștia recurg la diverse moduri de a-și face singuri rău, ajungând chiar până la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: