Home » Invatamant » Unii pleacă, alții vin

Unii pleacă, alții vin

106 elevi vasluieni au optat pentru licee din alte județe, din varii motive. Printre acestea se numără faptul că absolvenții au rude în acele orașe, fie s-au mutat împreună cu părinții, fie părinții, în cele mai multe cazuri cu situație materială bună, au făcut voia copiilor de a face studiile liceale în alte orașe ori chiar ei le-au sugerat alte unități de învățământ pentru că sunt mai bine dezvoltate și au mai multe șanse de reușită. Majoritatea s-au îndreptat spre licee din Iași, însă sunt și situații în care elevii au plecat mai departe de zona Moldovei. Părinții uită însă, să ia în calcul faptul că indiferent de calitatea actului educațional sau liceul pentru care optează copilul lor, cel mai important rol îl are voința de a învăța.

Pe de altă parte, în timp ce unii pleacă, 97 de absolvenți de clasa a VIII-a din alte județe s-au înscris la noi în județ, 96 fiind admiși, iar unul respins pentru că nu a avut suficiente opțiuni. De asemenea, spre deosebire de alți ani, când mulți elevi se înscriau la liceu în alte țări, pentru că erau nevoiți să se mute cu părinții care își găseau de muncă peste hotare, anul acesta lucrurile stau diferit. Întrucât lucrurile nu mai merg la fel de bine în străinătate, majoritatea vasluienilor se întorc acasă, înscriindu-și copiii la școli și licee din județ. Acestor elevi nu le va fi însă ușor, pentru că învățământul românesc diferă mult de cel din alte țări. Acest fapt a fost demonstrat de nenumărate ori de copiii care s-au întors din Italia sau Spania și care au fost nevoiți să depună eforturi foarte mari pentru a se adapta, fiind foarte în urmă comparativ cu elevii din țară. (Roxana NĂSTASĂ)

106 elevi vasluieni au optat pentru licee din alte județe, din varii motive. Printre acestea se numără faptul că absolvenții au rude în acele orașe, fie s-au mutat împreună cu părinții, fie părinții, în cele mai multe cazuri cu situație materială bună, au făcut voia copiilor de a face studiile liceale în alte orașe ori chiar ei le-au sugerat alte unități de învățământ pentru că sunt mai bine dezvoltate și au mai multe șanse de reușită. Majoritatea s-au îndreptat spre licee din Iași, însă sunt și situații în care elevii au plecat mai departe de zona Moldovei. Părinții uită însă,…

Review Overview

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: