Home » Administratie » Vasluiul, sub amenințarea bombelor

Vasluiul, sub amenințarea bombelor

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui a fost solicitată pentru ridicarea unor elemente de muniție.

Vasluienii nu scapă nici în cimitir de pericolul bombelor. Zilele trecute, o persoană care amenaja un loc de veci, în cimitirul Măcrești, comuna Zăpodeni, a găsit un element de muniție. Speriată a anunțat imediat autoritățile. Echipa de pirotehniști au identificat o bombă de aruncător de calibru 82 mm.

De intervenția pirotehniștilor a fost nevoie și în localitatea Popeni, comuna Zorleni. Aceștia au avut de ridicat de aici un proiectil de artilerie exploziv calibru 75 mm. Proiectul se afla pe un teren viran din localitate, cel mai probabil ieșind la suprafață în urma ploilor din ultima perioadă.

Cele două elemente de muniție au fost ridicate de pirotehniști, urmând ca acestea să fie distruse.

Chiar dacă aceste elemente de muniție au o stare avansată de coroziune pot prezenta încă un pericol pentru oameni. Manevrate necorespunzător pot provoca adevărate tragedii.

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui transmite cetățenilor care se confruntă cu astfel de situații să anunțe imediat organele abilitate, prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și să respecte următoarele recomandări: să nu le atingă, lovească sau să le miște din locul în care au fost descoperite; să nu le introducă în foc, să nu încerce să demonteze focoasele sau alte elemente componente.

De asemenea, cetățenii nu trebuie să ridice, transporte sau să introducă munițiile în încăperi, locuințe sau grămezi de fier vechi. Nu trebuie să demontee și să predea la operatori economici specializați muniții neexplodate în scopul valorificării ca deșeuri metalice. Nu trebuie să folosească munițiile pentru improvizarea diferitelor unelte sau ca ornamente. Totodată, în zona în care se presupune că ar exista muniție neexplodată, nu trebuie permis accesul, să nu facă focul și să nu execute lucrări de îmbunătățiri, săpat. Să nu lase copiii să se joace cu aceste elemente de muniție. (Daniela PORUMB)

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui a fost solicitată pentru ridicarea unor elemente de muniție. Vasluienii nu scapă nici în cimitir de pericolul bombelor. Zilele trecute, o persoană care amenaja un loc de veci, în cimitirul Măcrești, comuna Zăpodeni, a găsit un element de muniție. Speriată a anunțat imediat autoritățile. Echipa de pirotehniști au identificat o bombă de aruncător de calibru 82 mm. De intervenția pirotehniștilor a fost nevoie și în localitatea Popeni, comuna Zorleni. Aceștia au avut de ridicat de aici un proiectil de artilerie exploziv calibru 75 mm. Proiectul se afla pe un teren viran…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: