Home » Invatamant » Bani puțini pentru manuale

Bani puțini pentru manuale

Ministerul Educației a alocat Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui pentru anul școlar 2014-2015 suma de 200.000 lei pentru manuale școlare. Astfel, conform reprezentanților instituției, au fost încheiate contracte cu o serie de edituri, până în prezent plătindu-se 106.022 lei. Banii sunt însă insuficienți.

„Banii nu ajung. Sunt probleme mari cu manualele, mai ales la cele pentru limbi străine, pentru că sunt foarte scumpe, editurile nu le mai tipăresc și abia opt elevi dintr-o clasă de 25-30 ajung să aibă manual. Ceilalți se descurcă cum pot. Se mai ajută și școlile între ele sau unii dintre elevi își scot la xerox” a declarat Constantin Turcu, inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui.

Deși manaulele sunt gratuite până la clasa a X-a, elevii anumitor școli nu beneficiază de toate cele necesare, întrucât banii alocați sunt puțini și nu ajung. Așa se face că există manuale foarte vechi de pe care se învață, manuale care nu mai sunt în concordanță cu programa școlară. O altă problemă este aceea a necesității auxiliarelor. Tot mai mulți profesori le cer părinților să cumpere manuale auxiliare, întrucât cele vechi nu mai corespund cerințelor actuale. Cu toate că Legea Educației prevede inclusiv gratuitatea manualelor de clasele a XI-a și a XII-a, elevii nu beneficiază nici măcar de toate manualele până în clasa a-X-a. (Roxana NĂSTASĂ)

Ministerul Educației a alocat Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui pentru anul școlar 2014-2015 suma de 200.000 lei pentru manuale școlare. Astfel, conform reprezentanților instituției, au fost încheiate contracte cu o serie de edituri, până în prezent plătindu-se 106.022 lei. Banii sunt însă insuficienți. "Banii nu ajung. Sunt probleme mari cu manualele, mai ales la cele pentru limbi străine, pentru că sunt foarte scumpe, editurile nu le mai tipăresc și abia opt elevi dintr-o clasă de 25-30 ajung să aibă manual. Ceilalți se descurcă cum pot. Se mai ajută și școlile între ele sau unii dintre elevi își scot la xerox"…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: