Home » Invatamant » Șahul, materie opțională în anul școlar 2014 – 2015

Șahul, materie opțională în anul școlar 2014 – 2015

Conform Ordinului nr.3249 al ministrului Educației, Remus Pricopie, începând cu noul an școlar, din aria materiilor opționale va face parte și șahul. Ordinul menționat are la bază un protocol încheiat între Ministerul Educației și Federația Română de Șah.

Conform ordinului, șahul va fi disciplină opțională în 500 de școli din țară, dintre care 12 din județul Vaslui, unitățile școlare urmând să fie desemnate până la începerea noului an școlar de către Inspectoratul Școlar Județean Vaslui.

Școllie care vor face parte din program vor beneficia de materiale didactice gratuite, constatând în garnituri de piese, table pliabile de demonstrație, manuale pentru fiecare an de studiu.

La elaborarea programei școlare a contribuit substanțial și Constantin Grosu, învățător la Școala gimnazială “Vasile Alecsandri” și instructor de șah la Palatul Copiilor Vaslui.

“Prin eforturile depuse în organizarea celor editii ale Simpozionului național «Șahul în învățământul primar» ne-am văzut realizat obiectivul principal, acela de a introduce șahul ca disciplină de învățământ. Elevii vor avea ocazia să se familiarizeze cu tabla de șah, cu regulile de joc, să decodifice semificația semnelor convenționale utiliate în banda de șah. Exercițiile de interpretare, simularea unor situații de joc, calculul unor variante de joc sunt etape pe care elevii le vor parcurge în cursul celor doi ani de studiu, cât conține programa. Numărul mic de antrenori sau instructori de șah m-a determinat să solicit aprobarea Casei Corpului Didactic Vaslui pentru organizarea cursului de perfectionare în baza căruia educatorii, învățătorii și profesorii vor obține gratuit un atestat care să le permită parcurgerea programei școlare de șah”, a declarant Constantin Grosu. (Andrei STESCU)

Conform Ordinului nr.3249 al ministrului Educației, Remus Pricopie, începând cu noul an școlar, din aria materiilor opționale va face parte și șahul. Ordinul menționat are la bază un protocol încheiat între Ministerul Educației și Federația Română de Șah. Conform ordinului, șahul va fi disciplină opțională în 500 de școli din țară, dintre care 12 din județul Vaslui, unitățile școlare urmând să fie desemnate până la începerea noului an școlar de către Inspectoratul Școlar Județean Vaslui. Școllie care vor face parte din program vor beneficia de materiale didactice gratuite, constatând în garnituri de piese, table pliabile de demonstrație, manuale pentru fiecare…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: