Home » Administratie » Economie la bugetul local

Economie la bugetul local

Spațiile verzi ale Bârladului vor fi udate cu apă din puțuri forate special în acest scop.

Pentru că udarea spațiilor verzi vitregește anual bugetul Bârladului cu 120.000 lei, edilii orașului au decis să schimbe foaia: vor fi forate trei puțuri care să asigure apa necesară irigării spațiilor verzi cu costuri mult reduse.

De aproximativ două săptămâni, puțul forat deja la gospodăria anexă a primăriei locale asigură cantitatea necesară alimentării cu apă a serelor orașului. Se lucrează acum la amenajarea unui alt puț, în Grădina publică, pentru apa necesară spațiilor verzi de aici, iar la anul va apărea și cel de-al treilea, pentru spațiile verzi și animalele de la Grădina zoologică.

„Ne gândim să realizăm un sistem automatizat, care să folosească procedura de udare prin picurare, cea mai modernă și eficientă modalitate de menținere a spațiilor verzi. Cele trei puțuri vor asigura apa gratuit pentru întreținerea spațiilor verzi”, a declarat primarul Constantin Constantinescu.

Bârladul este al doilea oraș din România, după Timișoara, care se apropie cel mai mult de norma europeană privind spațiul verde pe cap de locuitor. Aceasta este de 25 mp pe cap de locuitor, în timp ce Bârladul se mândrește cu 24,1 mp pe cap de locuitor. (Mihaela NICULESCU)

Spațiile verzi ale Bârladului vor fi udate cu apă din puțuri forate special în acest scop. Pentru că udarea spațiilor verzi vitregește anual bugetul Bârladului cu 120.000 lei, edilii orașului au decis să schimbe foaia: vor fi forate trei puțuri care să asigure apa necesară irigării spațiilor verzi cu costuri mult reduse. De aproximativ două săptămâni, puțul forat deja la gospodăria anexă a primăriei locale asigură cantitatea necesară alimentării cu apă a serelor orașului. Se lucrează acum la amenajarea unui alt puț, în Grădina publică, pentru apa necesară spațiilor verzi de aici, iar la anul va apărea și cel de-al…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: