Home » Social » Lotul “Dacia” și-a luat, în sfârșit, banii

Lotul “Dacia” și-a luat, în sfârșit, banii

26 de vasluieni care au rămas fără depozitele constiuite la CEC înainte de 1990 pentru aciziționarea unui autoturism Dacia, și-au primit în sfârșit banii, deși procesul intentat de aceștia împotriva statului român a fost câștigat încă din 2011.

Alexandru CROITORU

26 de vasluieni care au rămas fără depozitele constituite la CEC înainte de 1990 pentru achiziționarea unui autoturism Dacia și-au primit, ieri, banii, chiar dacă au câștigat acest drept, în instanță, încă din 2011. Din păcate, dintre cei 26 de câștigători, unul a pierdut pariul cu viața, dar moștenitorii au putut intra în posesia banilor.

Sumele, calculate la rata de inflație, s-au situate undeva între 23.000 și 28.000 de lei noi. Astfel, ieri dimineață, scările BRD Vaslui au fost luate cu asalt de cei care trebuiau să-și primească banii, prezenți acolo încă de dinainte de începerea programului băncii.

Cel care a fost un lider al celor care trebuiau să-și primească banii înapoi, Ion Aionoaei, s-a arătat nemulțumit de sumele primate și a spus că “războiul cu Ministerul Finanțelor încă nu s-a încheiat”.

“Am avut o sentință rămasă definitivă și irevocabilă încă din 2011, cu titlu executoriu, dar nimeni nu a pus-o în practică până acum. Cu toate că raportul de expertiză care a fost validat a arătat, negru pe alb, că suma pe care trebuie să o primim se ridica la 783.173 de lei noi, sumele primite s-au încadrat între 23.000 șI 28.000 de lei. Astfel, unuii dintre deponenți au primit și cu 5.000 de lei mai puțin și vrem să știm de ce. Așa că reprezentantul Ministerului Finanțelor care mi-a spus că sunt un adevărat coșmar pentru ei este anunțat, pe această cale, că războiul nu s-a încheiat, pentru că nu acceptăm să fim furați. Din cauza noastră, Finanțele au plătit deja o amendă de 500.000 de lei pentru că nu au pus în aplicare sentința judecătorească și nu vreau să creadă că vor scăpa doar cu atât”, a spus Ion Aionoaei.

Procesul purtat de cei 25 de păgubiți care au vrut să-și recupereze banii dați pentru achiziționarea unui autoturism a avut un răsunet foarte mare, mai ales atunci când, după ce Agenția Județeană a Finanțelor Publice Vaslui a pierdut procesul în fața acestora, clădirea agenției a fost scoasă la licitație, fiind evaluată la 5.999.000 de lei noi.

26 de vasluieni care au rămas fără depozitele constiuite la CEC înainte de 1990 pentru aciziționarea unui autoturism Dacia, și-au primit în sfârșit banii, deși procesul intentat de aceștia împotriva statului român a fost câștigat încă din 2011. Alexandru CROITORU 26 de vasluieni care au rămas fără depozitele constituite la CEC înainte de 1990 pentru achiziționarea unui autoturism Dacia și-au primit, ieri, banii, chiar dacă au câștigat acest drept, în instanță, încă din 2011. Din păcate, dintre cei 26 de câștigători, unul a pierdut pariul cu viața, dar moștenitorii au putut intra în posesia banilor. Sumele, calculate la rata de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: