Home » Social » Reprezentanți romi în toate instituțiile

Reprezentanți romi în toate instituțiile

În condițiile luptei politice de la nivel central dintre Alianța Creștin Liberală și PSD, Partida Romilor a ieșit din umbră.

Se știe că, de douăzeci de ani, această organizație politică s-a alipit după alegeri de partidele aflate la putere. De această dată, aflați în parteneriat politic cu PSD, romii cer aplicarea unei prevederi din Hotărârea de Guvern 430/2001, privind Strategia Guvernului României de îmbunătățire a situației romilor. Pe baza prevederilor strategiei, în toate instituțiile publice ar trebui să existe un reprezentant al etniei rome, care să fie o punte de legătură între autorități și comunitate. Deși actul ministerial are o vechime de 13 ani, doar câteva instituții publice au angajat consilieri pe probleme de romi. În județul Vaslui, Instituția Prefectului Județului, Inspectoratul de Poliție și Inspectoratul Școlar Județean au în organigramă asemenea posturi. În rest, legătura instituțiilor cu membrii comunității rome și cu problemele ei se face prin salariați de etnie română, cărora li se trasează sarcini de acest gen. Acest lucru nemulțumește pe liderii Partidei Romilor, care insistă asupra aplicării HG 430/2001. De menționat este că acest document guvernamental nu prevede în mod expres obligativitatea directorilor de instituții să creeze posturi speciale romi, ci le sugerează să se asigure că relațiile cu această comunitate există. Surse din cadrul Partidei Romilor Vaslui ne-au declarat că strategia guvernamentală este interpretabilă, și că și-au propus să angajeze un jurist care să le ofere consultanța de specialitate necesară pentru a-și atinge ținta.

Obiectivul: oameni în Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, a Casei Județene de Pensii și așa mai departe… (Bogdan RUSU)

În condițiile luptei politice de la nivel central dintre Alianța Creștin Liberală și PSD, Partida Romilor a ieșit din umbră. Se știe că, de douăzeci de ani, această organizație politică s-a alipit după alegeri de partidele aflate la putere. De această dată, aflați în parteneriat politic cu PSD, romii cer aplicarea unei prevederi din Hotărârea de Guvern 430/2001, privind Strategia Guvernului României de îmbunătățire a situației romilor. Pe baza prevederilor strategiei, în toate instituțiile publice ar trebui să existe un reprezentant al etniei rome, care să fie o punte de legătură între autorități și comunitate. Deși actul ministerial are o…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile